Džeko najbolji strijelac Bundeslige!

Okončano prvenstvo Njemačke

Džeko najbolji strijelac Bundeslige!

Edmir Škorić

Današnjim susretima okončano je prvenstvo njemačke Bundeslige. Wolfsburg je slavio protiv Eintrachta uz golove Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke. Dijamant se tako okitio titulom najboljeg strijelca u Njemačkoj.

Wolfsburg je u posljednjem kolu briljirao te na kraju sa 3:1 savladao ekipu Eintrahcta iz Frankfurta. Iako nije bilo većeg imperativa u ovom duelu, na Volkswagen Areni su gledatelji mogli uživati.

Zvjezdan Misimović je pogodio za vodstvo Wolfburga u 21. minuti, da bi nešto kasnije Riether udvostručio prednost. Domaći navijači, ali i igrači, priželjkivali su gol Edina Džeke. Bh. reprezentativac je pogodio u 34. minuti i preuzeo vrh najboljih strijelaca Bundeslige. Utješni pogodak gostima donio je Altintop.

Munchenski Bayern je već u prošlom kolu slavio naslov prvaka, a dobru sezonu okončali su pobjedom u Berlinu kod slabašne Herthe. Olić te Robben (2) strijelci su za Bavarce, dok je Hertha počasni pogodak postigla preko Andre Ramosa.

Zanimljivo je bilo u Bremenu, gdje je Werder remizirao sa HSV-om. U 58. je Claudio Pizarro doveo domaći tim do prednosti, no holandski napadač Ruud van Nisterlooy je do kraja utakmice postavio konačnih 1:1. Istim rezultatom okončan je i duel Hoffenheima i Borussije iz Dordmunta. Po jedan gol su postigli Borussia Moenchengladbach te Bayer iz Leverkusena (1:1).

Golom Ottla u samom finišu Nurnberg se izvukao. Naime, kako je Bochum na svom terenu poražen od Hannovera (0:3), njegovo mjesto zauzeo je Nurnberg. Drugoplasirani Schalke je odigrao susret bez golov kod Mainza.

Prvak:
Bayern Minhen
Liga prvaka: Bayern, Schalke.
Doigravanje za Ligu prvaka: Werder Bremen.
Evropska liga: Bayer, Borussia Dortmund, Stuttgart.
Napušta ligu: Hertha, Bochum.
Doigrava za Bundesligu: Nurnberg.




Bundesliga, 34. kolo:
Bochum - Hannover 0:3 (Bruggink 9, Hanke 23, Pinto 45)
Werder - HSV 1:1 (Pizarro 58/ Van Nistelrooy 82)
Freiburg - Borussia D. 3:1 (Idrissou 60, Cisse 70/ Barrios 47)
Hertha - Bayern 1:3 (Ramos 60/ Olić 20, Robben 74, 80)
Hoffenheim - Stuttgart 1:1 (Vukčević 44/ Cacau 19)
Mainz - Schalke 0:0
Borussia M. - Bayer 1:1 (Brouwser 55/ Helmes 34)
Nurnberg - Koeln 1:0 (Ottl 80)
Wolfsburg - Frankfurt 3:1 (Misimović 21, Riether 31, Džeko 34/ Altintop 86)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.