Džeko: Naš cilj je sada šesto mjesto

Vukovi koračaju ka Evropi

Džeko: Naš cilj je sada šesto mjesto

Edmir Škorić

Nakon s(p)retne pobjede na gostovanju kod Nürnberga, Edin Džeko je u razgovoru za fifa.com kazao kako Vukovi žele do kraja sezone izboriti šesto mjesto na tabeli i plasman u Evropsku ligu.

Wolfsburg se jučer na EasyCredit stadionu mučio više od sat vremena protiv Nürnberga, ali je sjajan pogodak Edina Džeke presudio. Nakon toga gosti su preko Brazilca Grafitea postigli i drugi pogodak, te je bilo jasno da Vukovi nastavljaju dobru seriju u Bundesligi.

Engleski Fulham ih je eliminisao u četvrtfinalu Evropske lige, pa će Džeko, Misimović i društvo pokušati kroz Bundesligu izboriti svoje mjesto na drugom po redu najelitnijem klubskom natjecanju. Vukovi sami upravljaju svojom sudbinom, budući da će do kraja sezone igrati protiv Werdera, Borussie Dortmund i Eintrachta iz Frankfurta, direktnih rivala za Evropu.

"Nürnberg je tokom čitave utakmice bio bolja momčad, no mi smo postigli dva pogotka  i to je ono što se računa. Sada je naš cilj šesto mjesto", kazao je Džeko u razgovoru za fifa.com.

Nürnberg je pružio zaista dobru partiju, ali Chuopo-Moting, Bunjaku i kompanija nisu uspjeli savladati Benaglia i tako osvojiti barem jedan bod, s kojim bi imali veće izglede da i naredne sezone koračaju Bundesligom.

"Uopće mi se ne sviđa okus tog poraza. Bili smo daleko bolja momčad u drugom poluvremenu", kaže vidno razočarani Dieter Hecking, trener Nürnberga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.