Džeko ne može otići za manje od 40 miliona

Džeko ne može otići za manje od 40 miliona

Wolfsburg definitivno neće pristati na manje od 40 miliona eura za svog napadača, najboljeg strijelca Bundeslige, Edina Džeku.

Njemački mediji pišu kako je za sada samo Milan i Chelsea spreman dati Džeku platu od 100.000 eura sedmično, dok Real Madrid, Juventus i Manchester City još razmišljaju kakavu bi platu mogli izdvojiti.

Problem nije, međutim, u visini plate, već u velikoj odšteti koju zahtijeva Wolfsburg. Da Vukovi, recimo, pristanu na manju cijenu za Džeku, onda bi  našem reprezentativcu više klubova moglo dati platu od 100.000 eura.

"Ne. Nema govora da Džeku pustimo za manje od 40 miliona eura. Takve ponude nećemo ni uzimati u razmatranje", potvrdio je stav Wolfsburga Dieter Hoeness, generalni menadžer te ekipe.

Ljetni prelazni rok se bliži, pa je sasvim sigurno kako će se i intezivirati priče i špekulacije vezane za Džekin transfer. Iako se 40 miliona eura čini nedostižnim za većinu klubova, ipak bi titula najboljeg strijelca Njemačke mogla razuvjeriti sve one koji sumnjaju u opravdanost davanja tolikog novca za sjajnog bh. napadača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.