Džeko: Nikad nisam prestao vjerovati
Džeko stiže na jučerašnje okupljanje reprezentacije

Dijamant spreman za Estonce

Džeko: Nikad nisam prestao vjerovati

Kada je Edin Džeko postigao dva gola protiv Schalkea u Bundesligi, mnogi navijači Bosne i Hercegovine su odahnuli: Dijamant je proradio!

Nakon toga uslijedilo je još golova, a jedan od njih primio je i veliki Manchester United na svom Old Traffordu.

"Nisam nikada sumnjao u sebe. Sada mogu s punim pravom reći kako sam se vratio u formu iz prošle sezone. Jako je teško izdržati sav taj napor i pritisak igranja doslovno svaka tri dana, ali, evo, golovi su tu i sve ide nabolje", kazao nam je Edin Džeko.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u subotu (10. oktobra) očekuje vjerovatno odlučujuća utakmica kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo kada Zmajevi u Talinu gostuju Estoniji.

"Vjerujem u sebe i svoje saigrače i smatram kako ćemo se iz Estonije vratiti sa tri boda. Međutim, ukoliko uđemo u tu utakmicu sa mišlju 'lako ćemo', onda sigurno nećemo pobijediti. Svi moramo biti maksimalno koncentrisani i spremni i tada možemo do pobjede. Tri boda u Estoniji znače automatski baraž, a mi si ne smijemo dopustiti da odluku o plasmanu dalje prolongiramo za gostovanje Španije", smatra naš reprezentativni napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.