Džeko od juna 2011. u Juventusu!?

Džeko od juna 2011. u Juventusu!?

Prema pisanju talijanskog lista Corriere dello Sport, naš napadač Edin Džeko će od juna naredne godine sigurno biti novi igrač Juventusa.

Naime, prema podacima do kojih su došli novinari ovog lista, Edin Džeko će u Juventus stići za samo deset miliona eura. Postoje tri razloga zbog čega je to tako.

1. Juventus je ovog ljeta prodao Diega Wolfsburgu za 20 miliona eura, ali je uprava njemačkog kluba zasad na račun Juventusa uplatila samo polovinu tog iznosa.

2. Wolfsburg je zainteresovan za Juventusovog veznjaka Mohammada Sissoka čija je cijena 9 miliona eura. On bi trebao u njemački klub stići već u januaru.

3. Wolfsburg  je također zainteresovan za napadača Catanije Maxija Lopeza. Navodno će Lopez u Wolfsburg stići u julu kao zamjena za Edina Džeku. Juventus je bio zainteresovan za Lopeza, ali će u dogovoru s upravom Wolfsburga odustati od njega i prepustiti ga Wolfsburgu.

Prema ovome, do čega su došli novinari Corriere dello Sporta, uprava Juventusa je razvila dosta dobre odnose s upravom Wolfsburga koji bi mogli rezultirati transferom Edina Džeke u Juventus. Epilog svega bi mogao izgledati ovako.

Wolfsburg bi Juventusu spustio cijenu Edina Džeke na nekih 30 miliona eura. Juventus će zaboraviti onih 10 miliona za Diega, pustiće Sissoka bez odštete, a u julu će za Džeku "istresti" nekih 11 miliona eura i Džeko postaje novi član torinskog kluba.

Uprava Juventusa je zadovoljna još jednim razvojem situacije u njihovu korist. U Juventusu su spomenuli i političku situaciju u BiH i nadaju se kako će EU do kraja godine ukinuti vize građanima BiH, pa će tako i Džeko moći igrati u Juventusu, a da neće imati problem s vizom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije