Džeko opet pogodio, a Miske asistirao
Džeko je Schobera večeras matirao u 44. minuti za vodstvo od 2:1

Bundesliga, 24. kolo

Džeko opet pogodio, a Miske asistirao

Petak 13. nije bio nesretan za Edina Džeku i Zvjezdana Misimović, te njihov Wolfsburg. U derbiju 24. kola popularni „vukovi“ savladali su Schake rezultatom 4:2, a opet je u centru pažnje bio naš dvojac.

U šestom uzastopnom trijumfu u proljetnom dijelu Bundeslige, ekipa naših internacionalaca lošije je otvorila utakmicu, a hladan tuš na stadionu u vučijem gradu priredio je Heiko Westermann u devetoj minuti za 0:1. Ipak, sredinom drugog poluvremena, tačnije u 25. minuti Grafite je izjednačio na 1:1 pogotkom iz jedanaesterca.

Do kraja poluvremena Brazilac je upisao i asistenciju, a u listu strijelaca upisao se Džeko u 44. minuti. Simbolično, ovo je bio Džekin 13. ovosezonski gol i to u petak 13. marta!

I kod trećeg Wolfsburgovog gola u 74. minuti, kojeg je postigao Grafite, ponovo je učestvovao jedan naš reprezentativac. Misimović je milimetarski precizno uposlio Brazilca, a ovaj rutinskim matirao Schobera. Ipak, dvije minute kasnije Jermaine Jones je vratio neizvjesnost te smanjio na 2:3. Ipak, šest minuta prije kraja susreta veličanstvenu večer Grafite je okrunio i svojim trećim, a Wolfsburgovim četvrtim golom. Grafite je ovo bio 17. gol u ovoj sezoni i sada se nalazi na diobi drugog mjesta sa Bayerovim Patrickom Helmesom, a i dalje je prvi naš Vedad Ibišević koji je postigao 18 golova.



Do kraja susreta Kevin Kuranyi u sudijskom vremenu uspio je pogoditi za konačan rezultat 4:3. Džeko je odigrao cijeli susret, dok je Misimović igru napustio u 79. minuti, a umjesto njegao ušao je Dejagah.

Ovim trijumfom Wolfsburg se probio na drugu poziciju bundesligaške tabele sa 45 bodova, bodom manje od lidera Herthe koja će sutra igrati protiv Bayer Leverkusena.

Wolfsburg – Schalke 4:3 (Grafite 25- penal, 74, 86, Džeko 44 / Westermann 9, Jones 76, Kuranyi 90) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.