Džeko oprezan i zadovoljan žrijebom

Dijamant za Sportsport.ba

Džeko oprezan i zadovoljan žrijebom

Najbolji strijelac reprezentacije Bosne i Hercegovine u minulim kvalifikacijama Edin Džeko oprezan je, ali i zadovoljan današnjim žrijebom kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Napadač prvaka Njemačke Wolfsburga zadovoljan je jer smo izbjegli neke selekcije, ali ipak smatra da neće biti lako protiv Francuza, Bjelorusa, Albanaca i Rumuna.

"Nama je najvažnije da smo izbjegli neke reprezentacije, s kojima se nismo htjeli naći u istoj grupi. Svakako da ne možemo biti nezadovoljni grupom u koju smo zapali", kaže Džeko za SportSport.ba.

"Ipak, ne treba se zavaravati i misliti kako je grupa lagana, jer nije. Međutim, mislim da se možemo nositi sa svakom reprezentacijom u ovoj grupi i zadovoljan sam žrijebom. Samo treba biti oprezan, jer neće biti lako igrati protiv Albanije, Rumunije i Bjelorusije, te svakako protiv Francuske", dodao je Džeko.

"Ne volim pričati unaprijed možemo li se plasirati ili ne, jer stalno govorimo kako je konačno došlo vrijeme da se plasiramo. Srbija je u proteklim kvalifikacijama pokazala da se protiv Francuza itekako može igrati. Nama je najvažnije da svi budemo zdravi i u formi i da se koncentrišemo od meča do meča", zaključio je reprezentativni napadač BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.