Džeko, Pjanić i Pandža pogađali

Zmajevi u Evropi

Džeko, Pjanić i Pandža pogađali

Protekla sedmica bila je uspješna za naše Zmajeve u Evropi, a u strijelce su se upisali Edin Džeko, Miralem Pjanić i Boris Pandža. Dobre vijesti za selektora Safeta Sušića stižu i iz Njemačke, gdje je naš defanzivac Mensur Mujdža konačno počeo trenirati.

Kenan Hasagić (Buyuksehir): Naš golman nije bio u opticaju za protekli susret, a njegov klub je sa 2:4 slavio na gostovanju Samsunsporu.

Asmir Begović (Stoke City): Sačuvao mrežu svoje ekipe koja se plasirala u peto kolo FA kupa, pobjedom nad Derby Countyjem (0:2)

Asmir Avdukić (Borac): Pauza u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Boris Pandža (Mechelen): Postigao odlučujući pogodak u pobjedi svoje ekipe nad Genkom (3:2).

Sanel Jahić (Karabukspor): Poslije sjajnog debija za novu ekipu i postignut gola u pretprošlom kolu, još jedan uspješan vikend. Bosanskohercegovački defanzivac je odigrao svih 90 minuta u pobjedi svoje ekipe nad Manisasporom.

Sejad Salihović (Hoffenheim): Ubilježio 90 minuta u porazu ekipe iz Sinsheima na gostovanju Dortmundu (3:1)

Saša Papac (Glasgow Rangers): Odigrao cijelu utakmicu u visokoj pobjedi svoje ekipe nad Hibernianom (4:0).

Emir Spahić (Sevilla): Kapiten našeg nacionalnog tima odigrao je svih 90 minuta na gostovanju kod Malage, a njegov tim poražen je sa 2:1. 

Adnan Mravac (Mattersburg): Pauza u austrijskoj ligi trajat će do 11. februara.

Mensur Mujdža (Freiburg): U razgovoru za naš portal istakao je kako očekuje skori povratak na zelene terene, a već obavlja individualne treninge.

Elvir Rahimić (CSKA):
Pauza u ruskoj Premier ligi.

Semir Štilić (Lech Poznan): Pauza u Poljskoj.

Miralem Pjanić (Roma): Naš veznjak već drugi uzastopni vikend postiže pogodak. Ovoga puta je svojom majstorijom iz slobodnog udarca donio bod Romi u susretu protiv Bologne (1:1).

Zvjezdan Misimović (Dinamo Moskva):
Pauza u ruskoj Premijer ligi.

Darko Maletić (Aktobe): Pauza u Kazahstanu.

Adnan Zahirović (Spartak Nalčik): Pauza u ruskoj Premier ligi.

Senad Lulić (Lazio): Ubilježio 90 minuta u pobjedi svoje ekipe na gostovanju Chievu (0:3)

Senijad Ibričić (Lokomotiv Moskva):
Pauza u ruskoj Premier ligi.

Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv): Defanzivni veznjak naše reprezentacije neće igrati u večerašnjoj utakmici svoga kluba, jer je otputovao izvan Izraela kako bi pregovarao sa svojim novim potencijalnim klubom.

Zlatan Muslimović: Još uvijek bez kluba, a prema posljednjim informacijama nalazi se na probi u engleskom Sunderlandu.

Edin Džeko (Manchester City): Naš napadač postigao je gol u remiju svoje ekipe na gostovanju Liverpoolu, ali Građani su eliminisani iz Carling Cupa sa ukupnih 3:2.

Vedad Ibišević (Stuttgart):
Nakon što je prošle sedmice postao igrač Stuttgarta, već za vikend imao je debi u kojem je odigrao svih 90 minuta, ali njegova ekipa poražena je sa 0:3 od M'Gladbacha.

Ermin Zec (Genclerbirligi): Odigrao kompletno drugo poluvrijeme u gostujućem remiju sa Antalyasporom.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.