Džeko pogodio dva puta, trka se nastavlja
Dijamant nastavlja sa golovima

Bundesliga, 32. kolo

Džeko pogodio dva puta, trka se nastavlja

Edin Džeko postigao je dva gola za Wolfsburg u 32. kolu Bundeslige u meču protiv Borussije iz Dortmunda koji su «vukovi» riješili u svoju korist sa 3:0.

Osim što je dva puta pogodio mrežu ekipe koja je ostvarila sedam uzastopnih trijumfa u isto toliko posljednjih mečeva, bh. dijamant (22 gola u sezoni) asistirao je Brazilcu Grafiteu za, u tom trenutku  drugi pogodak čime su nade gostiju da se mogu vratiti neporaženi splasnule. Solidnu partiju pružio je i Zvjezdan Misimović koji je igru napustio u 75. minutu.

Wolfsburg 1-0 Borussia Dortmund


Wolfsburg 2-0 Borussia Dortmund


Wolfsburg 3-0 Borussia Dortmund

Slavio je i Bayern i to nad Bayerom iz Leverkusena, istim rezultatom. Tako su Bavarci ostali na drugoj poziciji sa istim brojem bodova kao «vukovi», ali sa dva gola manje što bi takođe moglo odlučiti prvaka Njemačke. Strijelci za Bayern bili su Toni, Ribery i Podolski.

Veliki preokret dogodio se u Karlsruheu. Domaćin je vodio sa 2:0, ali je Hannover, naredni protivnik Wolfsburga postigao tri gola za velikih 3:2.

Šansu za titulu i dalje ima i Hertha. Sastav iz Berlina slavio je sa 2:1 nad Cologneom koji je i pored poraza još ranije izborio opstanak.

Rezultati
FC Cologne - Hertha BSC 0:2, Bayern Munich - Bayer Leverkusen 3:0, Karlsruhe - Hannover 2:3, Wolfsburg - Borussia Dortmund 3:0.
Srijeda: Arminia Bielefeld - Hoffenheim, Eintracht Frankfurt - Werder Bremen, Energie Cottbus - Monchengladbach, Hamburger SV - Bochum, Schalke - Stuttgart.

Poredak
Wolfsburg 63 boda, Bayern 63, Hertha 62, Stuttgart 58 (meč manje), Borussia D. 55, Hamburger 55, Schalke 49 (-), Hoffenheim 48 (-), Bayer 46, Werder 42 (-)...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.