Džeko: Polako, ima još da se igra
"Mozak" Wolfsburga: Grafite, Misimović i Džeko

Wolfsburg maršira ka tituli prvaka Njemačke

Džeko: Polako, ima još da se igra

Wolfsburgov san još uvijek traje. Bundesligaš iz vučijeg grada sigurnim koracima maršira ka tituli prvaka Njemačke, u subotu su „rastrgali“ Borussiju u M'Gladbachu, ostvarivši devetu uzastopnu prvenstvenu pobjedu u proljetnom dijelu Bundeslige.

Ekipa naših dragulja, Edina Džeke i Zvjezdana Misimovića tako se izdvojila na liderskoj poziciji (HSV danas gostuje u Stuttgartu), a glavni tvorci novog trijumfa, pogađate, bili su Džeko i Misimović.

Dan poslije utakmice, naš internacionalci uživali u čestitatkama, koje su itekako zaslužili. Misimović je asistirao Džeki za vodstvo od 1:0, a nakon akcije koju je započeo Džeko, „vukovi“ su došli do pobjednosnog gola – strijelac je bio Sascha Riether.

„Bez obzira što smo igrali protiv ekipe koja se bori za opstanak u eliti, nije to bila nimalo lagana utakmica. I domaćinu su bodovi bili potrebni koliko i nama, ali na našu sreću na kraju smo se mi radovali“, pričali su naši reprezentativci.

Do kraja Bundeslige ostalo je još devet dionica, a osim Wolfsburga za titulu ravnopravno konurišu još i HSV i minhenski Bayern. Iako su „vukovi“ trenutno u najboljoj poziciji, zbog boljeg rasporeda u odnosu na konkurente, Džeko smatra da je još uvijek rano razmišljati o tituli, te da je nezahvalno prognozirati ishod konačne tabele.

„Polako, ima još da se igra. Naravno da bi bili presretni da osvojimo naslov, ali ne smijemo dozvoliti ni najmanje opuštanje. I dalje razmišljamo samo o narednom protivniku. To je u ovom trenutku Leverkusen kojeg dočekujemo na domaćem terenu“, oprezan je Džeko.

Džeko se golom protiv Borussije učvrstio na četvrtoj poziciji najboljih strijelaca u ovoj sezoni (16 golova). Gledajući samo proljetni dio šampionata, Džeko je prvi na listi sa 11 golova. Međutim, još jednom je istakao kako u ovom trenutku ne razmišlja o brojkama i statistikama:

„U ovom trenutko je najvažnije da pobjeđujemo.“ 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.