Džeko potvrdio svjetsku klasu

Bh. reprezentativac prvi strijelac Bundeslige

Džeko potvrdio svjetsku klasu

Napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine i Wolfsburga Edin Džeko sezonu je u Bundesligi završio kao najbolji strijelac sa 22 postignuta gola.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u ove sezone prosječnoj ekipi Wolfsburga bio je uvjerljivo najbolji igrač. Uz 22 postignuta kola, najviše u Bundesligi, Džeko je asistirao deset puta, te je sa ukupnim skorom od 32 boda, uvjerljivo i najkorisniji igrač fudbalskog prvenstva Njemačke.

Džeko je prošle sezone u Bundesligi na svom kontu imao 26 golova, ali ta brojka tada nije bila dovoljna da uzme titulu najboljeg strijelca, koja je otišla u ruke njegovog saigrača iz Wolfsburga, Brazilca Grafitea. Međutim, ovosezonska titula najefikasnijeg igrača svakako ima veću težinu, jer je Wolfsburg ove sezone igrao ispod svih očekivanja, te je sezonu okončao na skromnom osmom mjestu.

Međutim, i pored činjenice da je njegova ekipa igrala dosta loše, Džeko je uspio u 22 navrata zatresti protivničke mreže, te je tako samo potvrdio svoju svjetsku klasu i dokazao da je jedan od najboljih napadača na svijetu.

Dijamant je ove sezone i u Ligi prvaka imao svoj debi. U šest utakmica, postigao je četiri gola, uključujući i pogodak Manchester Unitedu na njegovom Old Traffordu. Naš će reprezentativac u narednom prelaznom roku biti najvjerovatnije glavna zvijezda, tim prije što su za njegove usluge zainteresovani gotovo svi veliki evropski klubovi.

Ako je neko možda i sumnjao u Džeku nakon prošle sezone, ova sezone samo je potvrdila činjenicu: Edin Džeko jedan je od najboljih svjetskih napadača, a s obzirom da su mu tek 24 godine, ono najbolje tek je pred njim, ali i svima nama.

Gdje god da Džeko ode iz Wolfsburga, Real Madrid, Milan, Arsenal, Chelsea ili bilo koji drugi klub, sigurni smo da će nastaviti zabijati istim tempom kao i u Željezničaru, Teplicama i Wolfsburgu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.