Džeko ruši rekord Bundeslige

Cijena? Prava sitnica!

Džeko ruši rekord Bundeslige

Edin Džeko gotovo će sigurno ovog ljeta napustiti redove njemačkog prvaka Wolfsburga i preći u neki veći evropski klub.

Interesenata za usluge našeg sjajnog reprezentativca je mnogo. U prvom redu stoje Milan, Arsenal, Juventus i Chelsea, a Džeku bi rado vidjeli i u Manchester Unitedu i gradskim im rivalima Cityu.

Ko god da uspije dovesti Džeku u svoje redove, moraće poprilično napuniti kasu Wolfsburga. Cijena nije tajna, ona se odavno zna i iznosi okruglo 40 miliona eura. Dakle, u slučaju transfera, Edin Džeko će srušiti rekord Bundeslige u visini plaćene odštete za jednog igrača.

Sadašnji rekord drži napadač minhenskog Bayerna Mario Gomez, kojeg su Bavarci platiti Stuttgartu 35 miliona eura, koji ove sezone i nije opravdao ovoliki novac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.