Džeko se mora posvetiti klubu

Trener Wolfsburga hvali našeg reprezentativca

Džeko se mora posvetiti klubu

Trener Wolfsburga, Lorenz Gunther Kostner, zatražio je od Edina Džeke da se ne osvrće na eventualni ljetni prekazak u Chelsea ili Manchester City, nego da se posveti igranju za Wolfsburg.

Edin Džeko se prošlog ljeta, uprkos ponudama velikih klubova među kojima je najozbiljnija bila Milanova, obavezao na produženje suradnje s njemačkim prvakom. U posljednje vrijeme se pojavila priča o Džekinom prelasku u Premiership, a čini se kako naš reprezentativac nema ništa protiv prelaska u Englesku.

„Edin Džeko će završiti ovu sezonu u Wolfsburgu, to je definitivno, a šta će biti poslije, zasad su samo špekulacije. Edin Džeko kaže da bi volio ostati u klubu i to je veliki znak za nas. Ne mogu vam ni reći koliko je on važan igrač za nas. Ipak, moramo sačekati pa vidjeti šta će se desiti u maju“, rekao je trener Wolfsburga.

Edin Džeko igra u sjajnoj formi, u posljednjih pet utakmica Džeko je čak osam puta pogađao protivničku mrežu. Kostner ima samo riječi hvale na račun našeg napadača.

„Kao njegov trener ja nemam mnogo utjecaja na to dali će otići ili ostati. Sve što mogu reći u ovom trenutku je činjenica da je Džeko u top formi. Džeko u ovom trenutku stvarno ide punom parom, rekao bih pomoću svih cilindara“, opisao je Džeku njegov trener.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.