Džeko strijelac u porazu Wolfsburga

Bundesliga

Džeko strijelac u porazu Wolfsburga

U pet utakmica poslijepodnevnog programa 31. kola Bundeslige prikazan je sjajan fudbal, a bh. dvojac je u Wolfsburgu uprkos porazu odigrao vrlo dobru utakmicu.

U derbiju kola Wolfsburg je na svom terenu poražen od Werdera iz Bremena rezultatom 2:4. Utakmica na Wolkswagen Areni bila je vjerovatno najbolja od svih danas odigranih u Bundesligi. Od samog početka utakmice aktuelni prvaci Njemačke krenuli su agresivno prema golu Tima Wiesea. Samo 18. minuta trebalo je Vukovima da zatresu mrežu Werdera. Zvjezdan Misimović je sjajno uposlio Edina Džeku koji matira trećeg golmana reprezentacije Njemačke za vodstvo od 1:0.

Nakon postignutog pogotka igra Wolfsburga malo je splasnula što gosti iz Bremena koriste i sve više prijete Diegu Benagliju. U 38. minuti utakmice Werder je poravnao iz penala kojeg je u gol pretvorio Torsten Frings. Međutim samo dvije minute trebalo je Wolfsburgu da ponovo povede. Ponovo je asistent bio Zvjezdan Misimovića, a mrežu Wiesea je ovaj put zatresao Grafite.

Drugo poluvrijeme počelo je dobrom prilikom za Misimovića koji je bio neprecizan. U 49. minuti je Werder ponovo vratio stvari na početak, a ovaj put strijelac je bio Claudio Pizarro. Zvjezdan Misimović je u 54. minuti utakmice zaradio žuti karton. Gol Pizarra dao je krila igračima Werdera koji su nastavili s napadima ka golu domaćina. Ti napadi su urodili plodom u 62. minuti kada je Frings drugi put danas matirao Benaglija.

Primljeni treći pogodak potpuno je razbio igru Wolfsburga što su gosti osjetili i krenuli u napada ne čuvajući rezultat. To im se isplatilo petnaest minuta prije utakmice kada je Hugo Almeida pogodio za 4:2 i definitivnu potvrdu pobjede Werdera.

Schalke je na Veltins Areni upisao pobjedu protiv Borussije iz Moncengladbacha (3:1) i privremeno preuzeo lidersku poziciju na tabeli. Ivan Rakitić je u 8. minuti doveo Schalke u vodstvo, a osam minuta kasnije Raul Bobadilla poravnava na 1:2. U 45. minuti je Schalke ponovo stigao do vodstva, a ovaj put strijelac je bio Jefferson Farfan. Samo dvije minute igre u drugom poluvremenu bilo je dovoljno Ivanu Rakitiću da ponovo savlada Baillyja, ovaj put s 11 metara. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao.

U jednom od derbija kola Stuttgart je sa 2:1 bio bolji od Bayer Leverkusena. Stefan Kiessling je u 13. minuti doveo Bayer u vodstvo, a u 19. minuti je Tranquilo Barnetta crvenim kartonom olakšao posao Stuttgartu. Nije dugo trebalo domaćinu da poravna, samo deset minuta kasnije Cacau je postigao izjednačujući pogodak. U nastavku utakmice Stuttgart j epotpuno dominirao terenom, ali sve do pet minuta prije kraja nije bilo promjene rezultata. Onda je Cacau svojim drugim golom donio pobjedu domaćem sastavu.

Hamburg je pred oko 56.000 navijača na Norbank Areni poražen od Mainza sa 0:1. Jedini gol na utakmici postigao je Aristide Bance u 20. minuti. Uprkos velikom broju prilika HSV nije uspio poravnati rezultat do kraja utakmice.

Freiburg je u derbiju začelja bio bolji od Nurnberga sa 2:1 . Već u 4. minuti je domaćin stigao do prednosti autogolom Dominika Maroaha, a na 2:0 je povisio Demba Cisse u 60. minuti utakmice. U 79. minuti se Domik Maroah iskupio za autogol i vratio Nurnberg u igru.











NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.