Džeko strijelac, Wolfsburg konačno slavio

Bundesliga

Džeko strijelac, Wolfsburg konačno slavio

Danas je pet susreta četvrtog kola njemačke Bundeslige, u kojima je Wolfsburg slavio prvu pobjedu u sezoni, dok je Hoffenheim nastavio niz neporaženosti.

Wolfsburg u prve tri utakmice Bundeslige ove sezone nije ubilježio ni jednu pobjedu, pa čak ni remi. Zato je današnji lokalni derbi sa Hannoverom bio od velike važnosti za Edina Džeku i društvo.

Nakon prvih 45 minuta igre rezultat na semaforu je pokazivao 0:0 i zebnja se mogla ponovo uvući u srca navijača Wolfsburga. Međutim, novo pojačanje Vukova, Brazilac Diego, načeo je mrežu gostiju u 55. minuti. Potom je na scenu stupio najbolji igrač Wolfsburga i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, koji je svojim četvrtim ovosezonskim golom potvrdio pobjedu Wolfsburga.

Ekipa Hoffenheima nastavila je sa dobrim igrama ove sezone, nakon što su u ovom kolu remizirali u gostima kod novajlije u Bundesligi, ekipom Kaiserslauterna. Reprezentativci Bosne i Hercegovine Sejad Salihović i Vedad Ibišević zaigrali su u plavom dresu Hoffenheima od prve minute, a gosti su i poveli golom Luiza u 39. minuti.

Međutim, već u prvoj minuti drugog poluvremena, Kaiserslautern je izjednačio golom austrijeskog reprezentativca Hoffera. Petnaest minuta prije kraja, Austrijanac je postigao i svoj drugi gol, za potpuni preokret nekadašnjeg prvaka Njemačke. Međutim, Sigurdsson je u igru ušao u 77. minuti, zamijenivši Weissa, te praktično u prvom dodiru sa loptom uspjeva izjednačiti za konačnih 2:2.

Sttutgart se trgnuo u ovom kolu, te je na svom stadionu do nogu potukao Borussiju iz Moenchengladbacha rezultatom 7:0. Pavel Pogrebnyak je doveo Švabe u prednost već u 2. minuti, Niedermaier je 20 minuta kasnije povisio na 2:0, a ruski reprezentativac postiže svoj drugi gol u 54. minuti. Pogrebnyak je potigao hat-trick u 60. minuti, da bi četiri minute kasnije Zdravko Kuzmanović pogodio i peti put za domaće. Delpierre u 70. minuti postavlja dovodi Sttutgart na 6:0. Rumun Ciprian Marica deset minuta prije kraja postavio je konačnih 7:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.