Džeko u idealnoj postavi 29. kola

Dva pogotka i asistencija

Džeko u idealnoj postavi 29. kola

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac i igrač Wolfsburga, Edin Džeko, po ko zna koji put u ovoj sezoni našao je svoje mjesto u idealnih 11 bundesligaškog kola.

Dva pogotka i jedna asistenncija u velikoj pobjedi nad Hoffenheimom bili su više nego dovoljan razlog da ugledni njemački sportski portal Spox.com uvrsti Džeku u idealnih jedanaest 29. kola.

"Džeko je šesti put  usezoni na jednoj utakmici postigao dva pogotka. Uz to asistirao je Misimoviću i bio je stalna opasnost za Hoffenheimovu odbranu", navodi Spox.com.

Pored našeg reprezentativca još dva igrača Wolfsburga našla su svoje mjesto u idealnoj postavi 29. kola Bundeslige i to Diego Benaglio i Andrea Barzagli.

Idealna postava 29. kola Bundeslige:
Diego Benaglio (Wolfsburg), Maik Franz (Eintracht Frankfurt), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Andrea Barzagli (Wolfsburg), Marcel Risse (Nürnberg), Fabian Lustenberger (Hertha), Bastian Schweinsteiger (Bayern), Raffael  (Hertha), Maxim Choupo-Moting (Nürnberg), Stefan Kiessling (Bayer), Edin Džeko (Wolfsburg).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.