Džeko: U srijedu ponoviti igru kao protiv Barcelone

Roma sada u revanšu čeka Liverpool

Džeko: U srijedu ponoviti igru kao protiv Barcelone

Edmir Škorić

Edin Džeko jučer je bio dvostruki strijelac u pobjedi Rome nad Chievom (4:1).

Roma je novom pobjedom došla korak bliže plasmanu u Ligu prvaka, a u prilog joj ide i poraz Intera od Juventusa. Rimljani sada imaju tri boda i utakmicu više od Lazija i četiri boda više od Intera, a do kraja su ostala još samo tri kola.

"Ovo je bila važna utakmica zbog naredne sezone i kvalifikacija u Ligu prvaka, pa je bilo presudno da pobijedmo. Moramo sada da budemo spremni za srijedu. Danas nije bilo lako, pogotovo nakon crvenog kartona, ali zahvaljujući golmanu Alissonu nismo primili gol. Moglo je da bude i drugačije", rekao je Džeko.

"Također, trebali smo realizovati više šansi koje smo stvorili u prvom poluvremenu", istakao je Dijamant, pa se osvrnuo na revanš polufinala Lige prvaka s Liverpoolom.

Podsjećamo, Romi treba novo čudo na Olimpiku, obzirom da je nedavno s 5:2 u prvom polufinalnom duelu poražena od Liverpoola na Anfieldu.

"Nadam se da možemo ponoviti igru kao protiv Barcelone. Moramo od samog početka dati sve od sebe i učinit ćemo najbolje što možemo. Navijači će biti iza nas baš kao i protiv Barcelone i potrudit ćemo se da odigramo što bolje", tvrdi bh. napadač.

Utakmicu u Liverpoolu zasjenila je tragedija koja je zadesila 53-godišnjeg navijača Liverpoola Seana Coxa koji je u induciranoj komi s povredama glave.

"Mi smo uz njega i njegovu porodicu. Ovakve stvari jednostavno ne pripadaju nogometu", poručio je Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi