Džeko ubjedljivo najkorisniji igrač

Bundesliga

Džeko ubjedljivo najkorisniji igrač

Sa nova dva gola protiv Hoffenheima, napadač Wolfsburga Edin Džeko ostao je na diobi prvog mjesta najboljih strijelaca Bundeslige i nakon ovog kola.

Džeko je nakon 29 odigranih kola postigao 18 golova i nalazi se na prvom mjestu najboljih strijelaca Bundeslige, zajedno sa Stefanom Kiesslingom iz Bayer Leverkusena i Kevinom Kuranyem iz Schalke, koji također imaju po 18 golova.

Zvjezdan Misimović je također bio danas strijelac u pobjedi nad Hoffenheimom (4:0), a taj mu je gol bio dovoljan da se probije među deset najboljih strijelaca njemačkog fudbalskog prvenstva, gdje poziciju dijeli sa Grafiteom (Wolfsburg), Vedadom Ibiševićem (Hoffenheim), Tonijem Kroosom (Leverkusen) i Adrianom Ramosom (Hertha). Svi oni su postigli po devet golova.

Međutim, kada je riječ o najkorisnijim igračima Bundeslige (scorer), gdje se zbrajaju golovi i asistencije, Edin Džeko se nalazi suvereno na prvom mjestu. Sa 18 golova i deset asistencija, napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine ima ukupno 28 bodova, četiri više od drugoplasiranog Kiesslinga koji ima 24 (18+6) i trećeplasiranog Kuranya, koji ima identičan učinak kao i napadač Leverkusena.

Zvjezdan Misimović se nalazi na diobi petog mjesta najkorisnijih igrača, sa 20 bodova, odnosno devet golova i 11 asistencija.

Najkorisniji igrači Bundeslige

1. Edin Džeko             (Wolfsburg)        18     10     28
2. Stefan Kießling        (Leverkusen)        18     6     24
3. Kevin Kuranyi            (Schalke)            18     6     24
4. Mesut Özil            (Werder)              7     14     21
5. Lucas Barrios            (Dortmund)            15     5     20
5. Zvjezdan Misimović         (Wolfsburg)          9     11     20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.