Džeko uskoro u dresu Rossonera!?
Džeko je zamijenio dres sa Shevcenkom ...

Napadač BiH oduševio Milaneze

Džeko uskoro u dresu Rossonera!?

Napadač našeg nacionalnog tima i standardni prvotimac Wolfsburga, Edin Džeko, u srijedu je odigrao briljantnu utakmicu protiv Milana i nije isključeno da uskoro obuče crveno crni dres, piše San.

Kakve li drskosti jednog Bosanca! Edin Džeko se na San Siru poigravao sa svojim čuvarima. U trenucima kada su navijači Milana okrenuli leđa svojim ljubimcima, Džeko je paradirao travnjakom San Sira. Poput buldožera probijao je odbrambeni bedem ispred golmana Dide. Kojeg, unatoč udarcima nogom i glavom, nije uspio savladati. Ipak, Džeko je u „Gazetti“ bio najbolje ocjenjen igrač utakmice. On i Dida.

Kalac: Pa, ti si Sarajlija!
Kalac se iznenadio kada je saznao da je Džeko njegov „zemljak“.
„Džeko, ja sam mislio da si ti Nijemac ili Čeh, a ti moj. Meni je žena Bosanka, pa se i ja na neki način tako smatram. Pravi si igrač majstore“, biranim je riječima Kalac ispratio Džeku.
Inače, na utakmici u Milanu bio je i Senijad Ibričić, Džekin cimer iz reprezentacije i veznjak Hajduka.

Godinama je sanjao da upozna Andriya Shevcenka, da se slika sa njim, a na kraju je utakmice Shevcenko pogledom tražio nogometnog kolosa iz Wolfsburga, kako bi zamjenili majice. Na kraju je Džeko, San Siro napustio sa dresom Milana.

„Od kako znam za sebe, navijam za Milan i Shevcenka. Kao dječak maštao sam da upoznam Sergeja Barbareza i Shevcenka. Sergeja sam upoznao, igrao protiv njega, a evo sada sam, napokon sreo u Ukrajinca“, izjavio je Džeko za San.

Pravu ocjenu o svojoj igri dobio je od, ni manje ni više, dopredsjednika Milana, te nekadašnje zvijezde Rossonera.

„Nale, ovaj Džeko je bio sjajan. Vrlo zanimljiv napadač“, šapnuo je Ariedo Braida, Milanov šef za transfere, na uho svom prijatelji Predragu Naletiliću.

Bio je to jasan znak što Nale treba raditi. Ispred svlačionica najveća je gužva bila oko našeg nogometaša, kojeg su „tifozi“ Milana častili hvalospjevima. I kada se Džeko spremao ka hotelu, do Naletilića je došao opetarivac Milana.

„Braida je izrazio želju da razgovara sa Džekom“, obratio se klupski činovnik Naletiliću.

Išlo im je i na ruku, što bh. nogometaš nije sa ostatkom ekipe išao za Wolfsburg, već se spremao za Sarajevo. Džeko se pojavio u kultnom restoranu, gdje se okuplja sportska krema Milana. Njegovim ulaskom u restoran nastala je prava pomutnju. Prolazeći pored stolova, na odličnoj igri primio je čestitke od Željka Kalca, Kakhe Kaldzea, Patricka Kluiverta, nekadašnji golgeter Barcelone i Milana. Svoje pohvale, Kluivert je ponovio i novinarima „Sana“ i „Nezavisnih“.

„Džeko je moderan tip napadača, snažan, a izuzetno spretan u igri objema nogama, glavom. Zamalo je u dva navrata matirao našeg Didu. Pred njim je velika karijera“, komplimentirao je Kluivert bh. topniku.

Alečković i društvo
Sa Džekinim „impressariom“ Irfanom Redžepagićem, u svečanoj loži San Sira bio je i Elmir Alečković, jedan od najboljih bh. sudija. Alečković je kritizirao svog kolegu, koji je vodio meč na San Siru.
„Samo zbog prekrašja nad Džekom, sudija je trebao pokazati dva tri žuta kartona igračima Milana. Kakav bi Džeko tek bio da igra u Milanu“, ushićeno je govorio Alečković.
Skoro sat vremena Džekin su stol posjećivali neki važni ljudi, prijatelji Milana, bivši i sadašnji asovi "Rossonera"... Svi su mu poželjeli dolazak na San Siro. On se samo smješkao.

„Uh, kakav je ovdje samo život. Ne znam igrača koji bi odbio poziv Milana. Meni su Željo i Milan bili sve u životu“, pričao je Džeko, a potom, nešto kasnije, iako je najbliži saradnik Silvia Berlusconia i Adriana Galliania, trebao „stići svaki čas“ hladnokrvno, kao što sa istim osjećajem matira suparničke golmane, ustao i poručio:

„Bilo mi je super večeras. Oduševljen sam Milanom. Pozdravite Braidu, ja moram na spavanje. U hotelu me čeka moj prijatelj i menadžer Irfan Redžepagić. Ako me budu trebali, znaju gdje će me naći“, „drsko“ je, uz karakterističan osmjeh, Džeko napustio restoran i otišao udahnuti milanskog zraka prije nego što će napustiti restoran.


Pogledajte i foto galeriju sa utakmice na San Siru, iz svečane lože i mix zone, a fotografije su nam ustupili kolege iz Sana i Nezavisnih novina koji su prisustvovali meču u Milanu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.