Džeko: Uvijek u igri dajem sve od sebe

Bayern razmatra dovođenje bh. napadača

Džeko: Uvijek u igri dajem sve od sebe

Sve ukazuje na to da će Edin Džeko na kraju ove sezone napustiti redove njemačkog prvaka Wolfsburga. Iako se već duže vrijeme Milan spominje kao vjerovatna destinacija, ni Bayern nije daleko.

"Nikada nisam rekao da je odlazak u Italiju jedina opcija. Čak je i ostanak u Njemačkoj moguć. Ukoliko dođe prava ponuda, ja ću je prihvatiti", kaže Džeko za Sport Bild.

U Njemačkoj je samo Bayern sposoban platiti 40 miliona eura, koliko za Džeku traži Wolfsburg. Kako javlja Sport Bild, čelnici Bayerna već su razmatrali mogućnost da na Allianz Arenu dovedu našeg reprezentativca.

Wolfsburg protiv Fulhama igra u Evropskoj ligi. Kakve su šanse za prolazak?

"Nadam se da ćemo proći, a šanse su 50-50 u ovom trenutku.

Wolfsburg je prvak Njemačke. Zar šanse pola-pola nisu premale za vašu ekipu?

"Fulham igra u najjačoj svjetskoj fudbalskoj ligi. Međutim, mi imamo potencijal da pobijedimo. Pokazali smo koliko vrijedimo u Evropskoj ligi kada smo izbacili Villareal i Rubin, koji su igrali u Ligi prvaka".

Da li je istina da karijeru želite nastaviti u Milanu?

"Nikada nisam rekao da po svaku cijenu želim igrati samo u Italiji. Postoji tu još mnogo opcija. Španija, Engleske, kao i Njemačka su također opcije".

Prema klauzuli u ugovoru sa Wolfsburgom možete otići ukoliko neki klub plati 40 miliona eura. Međutim, šta ako dođe ponuda koja je za vas dobra, a ne za Wolfsburg. Hoće li tada biti problema?

"Prošle godine je to bio slučaj i mislim da se neće ponoviti. Moram reći da sam napravio dobru odluku što sam i ovu godinu pstao u Wolfsburgu, a mislim da mi Vukovi neće praviti probleme ukoliko dođe prava ponuda. Dokazao sam u Wolfsburgu da volim ovaj klub. Mnogi su nagađali da neću igrati maksimalno ove sezone, jer mi Wolfsburg nije dopustio odlazak. Međutim, dokazao sam da igram srcem za Vukove".

Jesu li vam smetale te optužbe?

"Naravno. Ja nisam takav. Nema veze u kojem sam klubu, ja uvijek igram sa 100% svojih mogućnosti i uvijek ću se truditi da dadnem sve od sebe", dodao je Džeko za Sport Bild.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.