Džeko vodi u izboru za igrača kola

Bundesliga

Džeko vodi u izboru za igrača kola

Na zvaničnoj stranici njemačke Bundeslige u toku je anketa za najboljeg igrača 6. kola u kojoj vodi reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač Wolfsburga Edin Džeko.

Džeko je u prvoj utakmici 6. kola Bundeslige, odigranoj u petak, sa dva gola donio pobjedu aktuelnom prvaku Njemačke Wolfsburgu na gostovanju kod Schalkea na Veltins Areni. Wolfsburg je slavio protiv ekipe koju predvodi bivši trener Vukova Felix Magath sa 2:1 i tako najavio povratak u dobru formu, a Džeko je izabran za igrača utakmice.

Osim Džeke, za najboljeg igrača ovog kola u Njemačkoj predložen je i sjajni vezista Hoffenheima i bh. reprezentacije Sejad Salihović, koji je u pobjedi svoje ekipe u Moenchengladbachu kod Borussije bio strijelac i asistent.

Džeko trenutno vodi u poretku sa 23 % glasova, ispred Andrea Schurlea iz Mainza (19), Daniela Van Buytena (Bayern, 18), Ivice Banovića (Freiburg, 16), Floriana Flomlowitza (Hannover, 15) i Salihovića, koji ima 9 % posto glasova u ovom trenutku.

Glasati možete na http://www.bundesliga.de/de/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.