Džeko: Želim dati gol na svakoj utakmici

Džeko: Želim dati gol na svakoj utakmici

Edin Džeko prošle je sezone bio nadomak naslova najboljeg strijelca Bundeslige, ali mu je ta titula pobjegla za dlaku, a otišla je u ruke saigrača Grafitea.

Međutim, Grafite ove sezone daleko zaostaje za Džekom, a konkurenti su mu Stefan Kiessling i Kevin Kuranyi, a naš reprezentativac žarko želi naslov najboljeg strijelca fudbalskog prvenstva Njemačke.

"Žarko želim da postignem gol na svakoj utakmici, a isto tako žarko želim da konačno dobijem titulu najboljeg strijelca", kaže 24-godišnji napadač Wolfsburga i reprezentacije BiH za Deutsche Welle.

Zajedno sa Stefanom Kießlingom i Kevinom Kuranyijem, Džeko se nalazi na prvom mjestu liste strijelaca sa postignutih 18 golova u ovoj sezoni.

"Kad se jednom popnem na vrh liste, tamo želim i da ostanem", izjavio je nakon što je u protekloj utakmici protiv Hoffenheima bio dvostruki strijelac. "Do kraja sezone je još pet utakmica. Pokušaću da na svakoj postignem bar po jedan gol. Uostalom, to je moj posao", kaže Džeko.

"On će sigurno dobiti 'top' na kraju ove sezone", tvrdi menadžer Wolfsburga Dieter Hoeneß.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.