Džeko: Zvižduci su me motivisali

Navijači Mainza zviždali Dijamantu

Džeko: Zvižduci su me motivisali

Edin Džeko osvetio se jučer navijačima Mainza i to dva puta, postigavši dva gola za pobjedu svog Wolfsburga rezultatom 2:0.

Sukob navijača Mainza i našeg reprezentativca počeo je u 38. minutu, kada je domaći igrač Noveski grubo startovao na Džeku. Napadač Wolfsburga ostao je ležati na travnjaku, a sudija se nije oglasio. Navijači domaće ekipe izviždali su Džeku, čiji je kasnije svaki kontakt sa loptom izazvao salve zvižduka sa tribina.

"Nisam prevarant! Nisam simulirao prekršaj. Noveski me faulirao, ali se sudija nije oglasio. Zvižduci sa tribina dali su mi dodatnog morala da odigram što je moguće bolje", rekao je nakon susreta Džeko.

Koliko je motivisan bio, Džeko je pokazao postigavši dva gola Mainzu za pobjedu Wolfsburga 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.