Džeko:Izdržali smo pritisak, želimo titulu
Džeko je za dvije sedmice postigao dva hat-tricka

Naš dijamant briljira u dresu Wolfsburga

Džeko:Izdržali smo pritisak, želimo titulu

Sa novim hat-trickom, drugim u posljednjih 14 dana, te dva gola protiv Borussije Dortmund i jednim u porazu od Stuttgarta, Edin Džeko je još jednom potvrdio da je trenutno najbolji napadač na planeti.

Naš dijamant danas je tri puta matirao Roberta Enkea, ne dozvolivši kapitenu Hannovera niti promil šanse da bolje reaguje u sve tri situacije. Enke je najbolje ocijenjeni golman u njemačkoj eliti, no sve statistike su pale u vodu već u 14 minuti kada je Džeko eurogolom započeo goleadu bundesligaša iz vučijeg grada.

Wolfsburg je današnjom pobjedom, uz remi Bayerna protiv Hoffenheima došao nadomak titule prvaka Njemačke. Za sedam dana, na domaćem terenu Džeko i saigrači imaće priliku da pobjedom ili remijem osiguraju titulu u Bundesligi.

„Cijela ekipa je odigrala dobro. Bili smo pod velikim pritiskom, ali smo to izdržali, ostali smo mirni i ostvarili veliku pobjedu. Preostaje nam još utakmica protiv Werdera, koja neće biti nimalo lagana, ali u kojoj apsolutno svi želimo pobjedu kako bi postali prvaci Njemačke“, izjavio je Džeko odmah nakon utakmice protiv Hannovera.

Džeko je na listi najboljih strijelaca Bundeslige trenutno na drugoj poziciji. Naš napadač je protivničku mrežu u ovom prvenstvu tresao 25 puta, a njegov klupski saigrač Grafite postigao je gol više. I na listi najkorisnijih igrača samo je Grafite ispred Džeke (25 golova i deset asistencija). Brazilac ima 36 bodova (26 golova i deset asistencija).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.