Džeku četiri gola dijele od Bolića

Najbolji strijelci BiH svih vremena

Džeku četiri gola dijele od Bolića

Napadaču Bosne i Hercegovine i engleskog Manchester Citya Edinu Džeki potrebna su još samo četiri gola kako bi na vječnoj listi najboljih strijelaca BiH svih vremena stigao Elvira Bolića.

Elvir Bolić

Bolić odavno sjedi na prvom mjestu najboljih strijelaca koje je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ikada imala sa 22 gola, koja je postigao u 52 susreta u nacionalnom dresu.
 

Edin Džeko


Džeko je trenutno na brojci od 18 golova i trebaju mu još samo četiri kako bi se izjednačio sa Bolićem na prvom mjestu, a više je nego vjerovatno kako će Dijamant vrlo brzo postati najbolji strijelac Bosne i Hercegovine svih vremena.
 

Zvjezdan Misimović


Na trećem mjestu liste najboljih strijelaca Bosne i Hercegovine je reprezentativac koji ima najviše nastupa u državnom dresu u istoriji BiH. Zvjezdan Misimović je u 59 odigranih susreta za Zmajeve postigao 17 golova.
 

Sergej Barbarez


Četvrto mjesto zauzima još jedna legenda. Sergej Barbarez je tokom svoje prebogate karijere ubilježio 47 nastupa za Bosnu i Hercegovinu, te je u tim susretim pogođao protivničke mreže 17 puta.
 

Elvir Baljić


Na petom je mjestu sadašnji pomoćni trener reprezentacije Bosne i Hercegovine Elvir Baljić. Nekadašnji fudbaler Real Madrida i Fenerbahcea odigrao je 39 utakmica za BiH i postigao 14 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.