Dželo se vratio u Kinu

Sada kao šef stručnog štaba

Dželo se vratio u Kinu

Nekadašnji as Željezničara Dželaludin Muharemović ponovo je BiH zamijenio Kinom.

Bivši pomoćnik Rusmiru Cviki u Dalian Transcendenceu sada se u ovaj klub vratio na funkciju šefa stručnog štaba, u pokušaju da klub spasi od ispadanja u niži, treći rang takmičenja. Muharemović je potpisao ugovor na godinu plus godinu.

Dakle, ukoliko izbori opstanak bit će produžena sa njim saradnja na još jednu sezonu. Dalian je klub koji je otvorio kinesko tržište našim stručnjacima, ali i jednom fudbaleru, Eldaru Hasanoviću. Kada je Cviko napustio klub, ostali su Dželo i Seferović, te Hasanović...

Cviko je u međuvremenu preuzeo mnogo bolji i bogatiji klub, Meizzhou Hakku s kojom je nakon šest kola na diobi prve pozicije, da bi sada Dalian koji je posljednji na tabeli angažirao Muharemovića znajući za njegove trenerske kvalitete.

Dželo koji nije krio oduševljenje uslovima i uopće Kinom kao sredinom, u karijeri je kao šef stručnog štaba vodio Željezničar i Velež.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi