Džemaili odlučio na čudan način napustiti Bolognu
Foto: EPA

Karijeru nastavlja u MLS-u

Džemaili odlučio na čudan način napustiti Bolognu

Endin Čaušević

Švicarski reprezentativac Blerim Džemaili napustiti će na kraju ove sezone redove Bologne.

Džemaili je jedan od najboljih igrača ove ekipe, ali je odlučio da neće ostati u Bologni naredne sezone. Švicarac će svoju karijeru nastaviti u MLS-u i to u dresu Montreal Impacta. Ipak, na dosta čudan način odlučio je napustiti italijansku ekipu.

Naime, Džemaili će propustiti posljednje tri utakmice u ovoj sezoni kako bi se ranije priključio Montrealu. Bologna je odlučila da neće kvariti njegov transfer, te je pristala na uslove koje je postavio švicarski fudbaler.

Džemaili će za Montreal potpisati krajem ovog mjeseca, te će odmah otputovati kako bi se priključio novoj ekipi. Ovaj 31-godišnji fudbaler je imao nekoliko ponuda iz Serije A, no odlučio je da gradi svoju karijeru u američkom MLS-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi