Bologni puni plijen na gostovanju kod Sassuola
FOTO: EPA

Destro pogodio za pobjedu

Bologni puni plijen na gostovanju kod Sassuola

  U prvom meču današnjeg programa 28. kola italijanske Serie A sastali su se Sassuolo i Bologna. 

Na kraju utakmice Bologna je slavila s minimalnih 1:0 i tako ujedno prekinula negativnu seriju od sedam utakmica bez pobjede, a ključni trenutak na Mapei stadionu desio se u 58. minuti. 

Nakon kontranapada lijepu akciju Bologne je završio Mattia Destro kojem je prethodno asistirao nesebični Blerim Džemaili. 

U nastavku Sassuolo je svim silama pokušavao da se vrati u meč. Najbolje šanse su viđene u posljednjih pet minuta susreta, najprije u 85. minuti kada je udarac Berardija prozujao iznad prečke, a zatim pet minuta kasnije kada je Acerbi izašao sam na golmana gostiju koji je u tom duelu izašao kao pobjednik. 

Sassuolo se nakon ovog poraza nalazi na 13. mjestu sa 31 bodom, koliko ima i Bologna koja je na poziciji ispod. 

Serie A, 28. kolo:

Sassuolo - Bologna 0:1

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi