Džemaili poslao navijačima poruku nakon meča: Žao mi je...

Propustio dvije sjajne šanse

Džemaili poslao navijačima poruku nakon meča: Žao mi je...

Endin Čaušević

Selekcija Švicarske sinoć je nakon preokreta pobijedila Srbiju sa 2:1 u meču drugog kola grupne faze Svjetskog prvenstva koje se igra u Rusiji.

Švicarci su nakon iznenađenja u prvom kolu i boda protiv Brazila (1:1) sinoć napravili veliki korak ka nokaut fazi pobjedom protiv Srbije. Iako su na poluvremenu gubli sa 1:0 u nastavku utakmice uspjeli su doći do preokreta i tri boda golovima Xhake i Shaqirija.

U slučaju da je Švicarska poražena sinoć sigurno da bi jedan od najveći tragičara bio Blerim Džemaili koji je propustio dvije sjajne prilike u prvom poluvremenu. Nakon utakmice on se izvinio navijačima što nije uspio da postigne gol, ali je poručio da je sretan što je tim pokazao da nikada ne odustaje, te da mogu daleko dogurati.

"Izuzev prvih 15 minuta mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu i pokazali karakter. To sve govori o ovom timu. Jasno mi je da sam trebao postići barem jedan gol i žao mi je što se to nije desilo, izvinjavam se navijačima. Ovo pobjedom mnogo dobijamo na samopouzdanju i pokazali smo da tim nikada ne odustaje. Možemo veoma daleko dogurati ovakvom igrom", rekao je Džemaili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi