Kosovo je cijelo crveno-bijelo: Rodno selo prve Petkovićeve violine okićeno zastavama Švicarske
Foto: Twitter

Srbija - Švicarska ili Srbija - Kosovo?

Kosovo je cijelo crveno-bijelo: Rodno selo prve Petkovićeve violine okićeno zastavama Švicarske

Bliži se početak "sudbonosnog" duela Grupe E između Srbije i Švicarske, a po većini medijskih natpisa bi se prije reklo da u Kaljiningradu smage odmjeravaju selekcije Srbije i Kosova ili možda Albanije.

Animozitet između Srbijanaca i Kosovara (Albanaca) ne jeanjava već godinama, a kako u selekciji Švicarske, koju sa klupe vodi Sarajlijla Vladimir Petković, igra veliki broj igrača porijeklom iz Kosova i Albanije tenzije pred večerašnji meč se mogu osjetiti u zraku već nekoliko dana.

I pripadnici albanske manjine koji igraju za Švicarsku su susret sa Srbijom shvatili kao direktni obračun sa "mrskim neprijateljem", a pogotovo se na Kosovu početak meča u Kaljiningradu očekuje sa velikom euforijom.

Jasno je da će albanski dio Kosova večeras svim srcem navijati za Švicarsku, a zastave ove zemlje se već mogu vidjeti širom kosovskih sela i gradova.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Posebno je takav slučaj u selu Žegra nadomak Gnjilana. Ovo je rodno selo glavne Petkovićeve uzdanice Xherdana Shaqirija, a stanovnici Žegre nemaju dilemu za koga navijati. Naime, gotovo na svakoj kući u ovom mjestu je istankuna zastava Švicarske.

Top Komentari

Benjamingst
Na ovom Balkanu nista nije normalno. Hvalag Bogu kad zivim u Americi ovdje te niko nepita ko si sta si...
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi