Džemidžić: Da li smo razgovarali sa ministrom Šeranićem? Nema na kojem nivou nismo razgovarali...

Generalni sekretar NFSBiH nakon sjednice Takmičarske komisije

Džemidžić: Da li smo razgovarali sa ministrom Šeranićem? Nema na kojem nivou nismo razgovarali...

Danas je održana sjednica Takmičarske komisije NFSBiH na kojoj je odlučeno da se sva takmičenja pod ingerencijom saveza prekinu. Ovu odluku sada treba potvrditi IO NFSBiH.

Nakon sjednice, medijima su se obratili generalni sekretar NFSBiH, Adnan Džemidžić i Milorad Lale, predsjednik Komiteta za takmičenje.

"Dogovorili smo se da ne dajemo nikakve izjave prije ovog zvaničnog saopštenja. Danas smo donijeli sve jednoglasne odluke, pa i zaključak, prijedlog koji ide prema Izvršnom odboru NFSBiH koji će se održati u dogledno vrijeme. Ono što je za vas najvažnije, sva takmičenja pod NFSBiH prekidaju. Prvenstvo i Kup. Učešće u evropskim takmičenjima imat će ekipe koje su plasirane od 1. do 4. mjesta. Nema proširenja lige, ligu napuštaju dvije najlošije plasirane ekipe, ne samo u Premijer ligi već i u ostalim takmičenjima pod ingerencijom NFSBiH. Proglašen je prvak, jer nema logike da se ne proglasi ukoliko igra Ligu prvaka", rekao je Milorad Lale.

"Rezime današnjeg sastanka Komiteta za takmičenje, odluke jesu jednoglasne, ovo što je uradio Komitet uradio je na bazi činjenica i relevantnih dokumenata, uz svo naše nastojanje da ovo prvenstvo završimo kako je počelo, na zelenom terenu. Uz svo uvažavanje oklonosti koje imamo, savez nije dobio dozvolu da nastavi takmičenje. Nemamo mogućnosti da se odvija kako je bilo planiramo... Ne postoji više vremenskog okvira da bi se sve moglo posložiti. Kao što znate naša obaveza je da dostavimo imena učesnika UEFA takmičenja do drugog osmog, mi moramo voditi računa i o tome jer to je obaveza koju imamo. Nastojali smo sve, učinili smo sve, savez je dao i više nego što su realne mogćnosti, jer znate na koji način funkcioniše BiH. Ono što želimo je da naredni sezonu dočekamo spremni, da svi igrači budu sigurni. Dodao bih da je prijedlog za početak nove takmičarske sezone prvi vikend u mjesecu augustu, 1. i 2. august", rekao je Džedmižić.

"Tamo gdje savez nije moga uticati to su odluke državnih organa, u ovom konkretnom slučaju odluke entitetskih organa, a vi znate da je takva odluka jedna morala imati dozvole koje bi trebale da budu. Nismo ih imali na način na koji smo željeli da to bude.... Ovo se zove viša sila, odluka nije do ovih ljudi, nego do okolnosti koje su i dalje u našem okruženju... Imamo ono što smo dobili iz Ministarstva sporta i omladine da je od prvog jula tek moguće početi takmičenje, ne znam kako bi igrači to mogli fizički izvršiti da smo počeli tada", nastavio je Džemidžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedno od pitanja za Adnana Džemidžića biloi je i: Da li je neko iz Saveza pokušao razgovarati sa Ministrom zdravstva RS Alenom Šeranićem s obzirom da je odluka iz RS da nema takmičenja do 1.7. okarakterisana kao najveći kamen spoticanja za nastavak prvenstva.

"Da vam kažem nešto, u ime ovog saveza ljudi su imali kontakt, a ne mogu vam reći koliko smo imali kontakata i sa Federalnim Ministarstvom zdravstva i sa Ministarstvom zdravlja RS. Međutim, ono što imamo dobijemo pismeni odgovor na ono o čemu smo poslali upit. Ono o čemu vi govorite, imali smo kontakata, nema na kojim nivoima nismo razgovarali. Gdje smo god tražili pismeni upit, odgovor je onaj koji smo vam sada rekli... Sve ostalo je bilo na nivou 'dobićete', pa onda ko je s kojeg nivoa. Mi moramo i jesmo odgovorni i za takmičenje, ali prevashodno smo odgovorni i za zdravlje igrača, tako da smo prema tome i postupili i mi ćemo se prema preporukama ponašati i u daljem periodu", rekao je Džemidić.

Top Komentari

Mani
Jel ovo pres konferencija «FK Sarajevo Banjaluka»? Jaka uprava nema sta, braca.
4 12
forza_juve
Adnan Dzemidzic jedan je od nas
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti