NFSBiH dostavio prijedlog za treniranje i odigravanje utakmica Premijer lige

Adnan Džemidžić potvrdio

NFSBiH dostavio prijedlog za treniranje i odigravanje utakmica Premijer lige

A. Čaušević

Generalni sekretar NFSBiH Adnan Džemidžić je potvrdio kako je nadležnim ministarstvima dostavljen prijedlog mjera i procedua za mogući nsatavak treniranja i odigravanja utakmica Premijer lige BiH. 

Fudbaleri iz Premijer lige bi se prema ranijim najavama treninzima mogli vratiti 4. maja, a za to je potrebna dozvola nadležnih ministarstva zdravstva.

Džemidžić je u razgovoru za stranicu NFSBiH kazao kako je krovna kuća bh. fudbala obavila sve što je potrebno da se prvenstvo može napraviti u trenutku kada se ublaže mjere.

"Kao institucija koja je postavila visoke profesionalne standarde, moram reći da smo dostavili odgovarajućim ministarstvima radnu verziju prijedloga mjera i procedura za mogući nastavak trenažnog procesa i odigravanja utakmica BHT PL BiH, kada se za to stvore uslovi i kada nadležni državni i entitetski organi donesu odluke o ublažavanju mjera koje su trenutno na snazi", rekao je on te dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Protekle sedmice održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravstva FBiH a očekujemo da se uskoro sličan sastanka održi i sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske."

Inače, danas će predstavnici NFSBiH i premijerligaški klubovi održati još jednu video konferenciju na kojoj će se između ostalak raspravljati o mogućim datumima nastavka takmičenja.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LevoKrilo
Jao, ja ovih navijača željezničara i njihovih prozivki za derby? Pa iz aviona se vidjelo da na Koševu, kada je bilo 1:3 da je večina igrača bojkotovala utakmicu i samo na taj naćin su mogli otjerati Husrefa, jer je ta utakmica trn u oku svih navijača oba tabora. Povesti i onako stati igrati to ne vidi samo onaj ko se stvarno, ali nikako ne razumije u fudbal...
1 6
Lafac
E moj Dzemidzicu zamjerit ce ti tvoji pitari zato što se zalažeš za nastavak sezone, a oni se tako trude da se prekine prvenstvo jer jedino tako mogu do titule!!
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi