Generalni sekretar N/FSBiH

Džemidžić o infrastrukturnim projektima: Ne možemo sami, treba nam pomoć

U Sarajevu je danas u hotelu Terme na Ilidži održana sjednica Skupštine N/FSBiH. Sjednici koja je trajala skoro sat vremena prisustvovalo je 57 od 60 delegata, a sve odluke su na kraju donesene jednoglasno.

Nakon održane Skupštine ocjenu je dao generalni sekretar N/FSBiH Adnan Džemidžić.

"Sama produktivnost rada i ova prošla godina za rezultat su dali da je sjednica završena u rekordnom vremenu sa svim našim izvještajima i planovima, koji su jednoglasno prihvaćeni. Sve što ste danas čuli su realni planovi koje smo zacrtali za 2019. godinu. Ono čemu ćemo težiti svakako je proširenje kapaciteta našeg Trening centra u Zenici. Vjerujem da ćemo vrlo brzo krenuti u tu fazu, idejni projekat postoji, dakle preostalo je još da napravimo novu zgradu i dva nova terena koji će omogućiti da dvije i više selekcije budu istovremeno smještene tu", kazao je Džemidžić, dodavši:

"Najvažnije je da postoji sinergija među nama koji tu radimo, što me posebno ispunjava sretnim. Sve aktivnosti koje radimo zapravo su produkt tog zajedništva koje će, nadam se, biti prisutno i u budućnosti."

Prokomentarisao je i riječi Zorana Lakovića, direktora nacionalnih asocijacija UEFA-e, koji je naglasio kako N/FSBiH nije građevinska firma i da je neophodno da se država uključi u infrastrukturne projekte.

"Zadatak svih lokalnih zajednica mora biti poboljšanje kvaliteta uslova života stanovnika ove zemlje. Mi u N/FSBiH putem svojih projekata možemo raditi samo na pomoći u poboljšanju infrastrukture i uslova. U narednom periodu ćemo uraditi 15 terena s vještačkom travom u 15 različitih gradova širom BiH. To je put kojim idemo i stremimo. Ne možemo sami biti na ovom zadatku, moramo imati pomoć, jer u ovako teškim vremenima možemo dati vrlo malo", istakao je Džemidžić.

Planirani budžet N/FSBiH za 2019. godinu iznosi 30.361.000 KM.

Top Komentari

forza_juve
Majku vam j...m vazda vam treba neka pomoc
2 0
teddy sheringham
SDA ublehar Džidži.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi