Džemil Šoše: Sve što klub može omesti u cilju plasmana u PL nije opcija za FK Velež

Direktor Rođenih za SportSport.ba

Džemil Šoše: Sve što klub može omesti u cilju plasmana u PL nije opcija za FK Velež

FK Velež jutros je objavio demant sve češćih pisanja i glasina o tome kako će mostarski klub u zimskoj pauzi prodati neke od nogometaša koji su u prvom dijelu sezone iznijeli najveći teret osvajanja naslova jesenjeg šampiona Federalne lige.

Poglavito se to odnosilo na prvog topnika lige Nusmira Fajića čijih je 18 golova u 14 utakmica privuklo interes mnogih, kako premijerligaških tako i inostranih klubova. Tim povodom je direktor Rođenih Džemil Šoše za SportSport.ba potvrdio stav kluba te nam ponovio kako je izvjesno jedino da će klub dovesti pojačanja za proljetni dio prvenstva.

"Bili smo primorani oglasiti se. Mnogo toga napisalo se zadnjih dana i primijetio sam da je kod naših navijača i simpatizera došlo do bojazni da ne dođe do takvog scnearija. Ovim putem mogu potvrditi da je bilo konkretnog interesa i ponuda za neke naše igrače, ne samo Fajića, ali one su sve kategorički odbijene. Znamo i svjesni smo da se klubovi financiraju na taj način, prvenstveno prodajom nogometaša. Imali smo zaista odlične, financijski gledano, ponude za naše igrače ali u klubu se nije dugo razmišljalo. U ovom trenutku nam nije opcija narušavati sjajnu atmosferu prodajom nekog od naših uzdanica", istakao je Šoše i dodao:

"Dapače, ovim putem također potvrđujem da će neki naši igrači kojima skoro ističu ugovori potpisati nove višegodišnje ugovore s klubom, te da će u klub doći igrači na pozicijama za koje šef stručnog štaba Ibro Rahimić smatra da su deficitarna. Sve ono što nas u ovom trenutku može udaljiti od cilja koji je zacrtan kao prioritetni a to je plasman u Premijer ligu nije opcija za FK Velež".

Nogometaši Veleža s pripremama će početi 07.01.2019.godine a dio njih će Rođeni odraditi u Turskoj.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
Tako je direktore,tajfun se sprema na stadionu Rodjeni,mnogi jos nisu svijesni.Svak nek se zabavi o svome klubu jer kod svakoga ima problema(kod nekih puno vise nego kod nas)Nikakav Olimpic i penzioner Zeba i ostali nas nece sprijeciti u nasoj nakani,a to ce mo im i strucno objasniti na Otoci 29.3.Sad imamo presnijeg posla,moramo razmisliti gdje se mozemo jos dodatno pojacati (jer smo dobro pokriveni).Jedva cekam 7.Januar
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi