Dženan Bureković naredne tri godine u FK Vojvodina

Potvrđeno pisanje SportSport.ba

Dženan Bureković naredne tri godine u FK Vojvodina

Dino Kurbegović

Kako je danas SportSport.ba i najavio, mladi reprezentativac BiH i dojučerašnji član zeničkog Čelika 21-godišnji Dženan Bureković novi je član FK Vojvodina.

Ugovor s klubom iz Novog Sada je potpisao večeras, što je i potvrdio u razgovoru za SportSport.ba.

"Istina je kako ste i najavili, danas sam doputovao u Novi Sad, obavio sam razgovore sa čelnicima Vojvodine i na kraju smo potpisali ugovor na tri godine. Presretan sam što ću karijeru nastaviti u jednom od najboljih klubova u Srbiji, siguran sam da ću još više napredovati u ovom klubu i prvi dojmovi su zaista fenomenalni.Nadam se da ću opravdati povjerenje i izboriti se za mjesto standardnog prvotimca, a samim time i za poziv selektora mlade reprezentacije BiH za naredne utakmice U-21 selekcije" ističe Bureković.

Svome bivšem klubu želi sve najbolje u narednom periodu.

"Veliko hvala Čeliku na svemu, na kraju smo se dogovorili da je najbolje za mene da napustim Bilino polje. Novi ljudi su to prepoznali i dozvolili mi odlazak u Vojvodinu, naravno da je Čelik i dobio obeštećenje, tako da vjerujem na kraju su svi zadovoljni konačnim ishodom. Iskreno se nadam da se moj bivši klub neće naredne sezone boriti za opstanak i da će konačno stati na zdrave noge" kazao je za SportSport.ba novi lijevi bek Vojvodine Dženan Bureković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prošloj sezoni lijevi bek Čelika odigrao je 26 utakmica u Premijer ligi, a u ovom prelaznom roku za njegove usluge bili su zainteresovani Željezničar i Sloboda, ali se klubovi nisu mogli dogovoriti s Čelikom oko obeštećenja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi