Haračić podesio nišanske sprave: Poslije pogotka u derbiju sve je mnogo lakše...
Sa meča u Posušju

Govorio i o navijačima te današnjem duelu sa FK Igman na Grbavici

Haračić podesio nišanske sprave: Poslije pogotka u derbiju sve je mnogo lakše... · Intervju

S. Mlaćo
Na mala vrata stigao je Dženan Haračić u FK Željezničar.

Haračić je i na zimu bio želja tima sa Grbavice, no čelnici NK GOŠK bili su izričiti da zadrže svog prvog strijelca, ujedno prvog strijelca Prve lige FBiH.

Na ljeto je Haračić postao slobodan i potpisao za Plave.

Na početku nije imao sreće, osjetilo se da ima veliki pritisak pri svakom duelu, nedostatak koncentracije koštao ga je pri realizaciji, a onda je eksplodirao.

Pogodio je protiv FK Sarajevo za 1:2, a zatim prošle srijede bio dvostruki strijelac u pobjedi svog tima nad HŠK Posušje u Posušju (1:2).

Sa tri pogotka prvi je strijelac Željezničara i sigurno na tom neće stati 28-godišnjak rođen u Bugojnu.

Oglasi

Za SportSport.ba je govorio o pobjedi u Posušju, pogotku u derbiju, navijačima, Igmanu...

Prvo je govorio o meču na Mokrom Docu. Dva puta je matirao Kukića, a lako se moglo desiti da postigne i više pogodaka na navedenom meču.

“Sigurno da sam zadovoljan kada postignem dva pogotka, a i klub dobije. Pročitao sam baš negdje da smo dobili nakon 18 godina na Mokrom Docu, time je pobjeda još veća. Drago mi je, pobjeda i dva pogotka, zar može bolje?“, priča Haračić.

'Pao mu je kamen sa srca', vidljivo je to bilo prilikom proslave pogodaka.

“Da, baš tako. U šest kola ni ja ni Dženis nismo zabijali, bilo je kritika. Nismo bili u formi, ali poslije gola u derbiju bilo je lakše. Nakon Posušja sve je dodatno lakše“.

Oglasi

Priznaje da će pamtiti derbi u kojem je Željezničar 'bio na koljenima', pa se vratio. Načeo je bordo tim, unio živost u ekipu kada je ušao.

“Pogodak je derbiju je neopisiv osjećaj. Teško je pronaći riječi da se to opiše, možete samo biti sretni i ponosni“.

Stigao je kao prvi strijelac Prve lige FBiH, bez premijerligaškog iskustva. Znao je da mu neće biti lako.

“Došao sam iz Prve lige, bio sam svjestan da neće biti lako. Navijači su od početka tražili iskusnijeg golgetera, imao sam pritisak od prvog dana. Nije bilo lako, bilo je i negativnih komentara, svjestan sam toga... Protiv Tuzle City nisam pogodio što sam morao da pogodim, a onda loša utakmice cijele ekipe protiv Borca...“.

Priznaje da sada ima mnogo veće samopouzdanje.

Oglasi

“Poslije ova tri gola samopouzdanje je poraslo, lakše mi je igrati. Već poslije Sarajeva mi je bilo mnogo lakše psihički igrati protiv Posušja. Mislim da se to i vidjelo. Nadam se da će tako biti i u narednim utakmicama, već danas nas očekuje Igman“.

Svjesni su na Grbavici da ne smiju unaprijed upisivati bodove protiv Igmana.

“Mnogi misle da će to biti lagana utakmica, ali neće tako biti. Pogledajte rezultate u ligi, svako svakoga može pobijediti. Naš cilj su tri boda, trebamo to da opravdamo“.

Poznaje Igman s kojim je vodio veliku bitku prošle sezone.

“Poznajem ih vrlo dobro. Borili smo se za Premijer ligu. Oni su ušli, ja sam ostao sa GOŠK-om. Pojačali su se dodatno, ima tu veoma dobrih igrača. Tu su npr. sada i Bodul, Hebibović...“.

Govorio je i o navijačima koji su Željina 'posebna' snaga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Dovoljno je da vidite da smo u gostima dobili dvije utakmice gdje su bili naši navijači. Kad njih nije bilo zbog zabrane od Saveza, tada smo i gubili u gostima. Podrška nam puno znači, pogotovo kući. Najposjećniji stadion u prošloj sezoni je Grbavica, siguran sam da će tako biti i ove sezone“, dodao je Haračić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Večerašnji duel FK Željezničar - FK Igman Konjic igra se na stadionu Grbavica sa početkom u 19 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi