NFSBiH odredio sudije za 9. kolo, derbi u Mostaru u centru pažnje

NFSBiH odredio sudije za 9. kolo, derbi u Mostaru u centru pažnje

Edmir Škorić

Delegirane su sudije za utakmice devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nogometni savez BiH odredio je sudije za utakmice koje se igraju u subotu, nedjelju i ponedjeljak.

Derbi Zrinjski - Sarajevo sudit će Luka Bilbija, a pomagat će mu Senad Ibrišimbegović i Josip Čolić, dok će Frano Jelić iz Širokog Brijega biti četvrti sudija.

Glavni arbitar na utakmici Borca i Širokog Brijega će biti Ermin Sivac iz Zenice, pomoćnici će biti Stefan Tešanović i Amir Kadić.

Antoni Bandić sudit će duel na Grbavici u kojem se sastaju Željezničar i Igman, a pomagat će mu Tarik Mulasmajić i Damir Lazić, dok će Sabrija Topalović biti četvrti sudija.

Velež - Tuzla City sudit će Adis Mulahasanović, dok će pravdu na meču Leotar - Posušje dijeliti Elvedin Topuzović, a Dragan Kesić (Gradiška) bit će na centru u Banovićima u duelu Slobode i Sloge.

Sloboda i Sloga će otvoriti kolo u jedinom subotnjem duelu od 16 sati, dok se u nedjelju igraj tri meča. U fokusu dueli od 19 sati Široki - Borac i Zirnjski - Sarajevo. Dva sata ranije počinje duel u Trebinju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Interesantni su mečevi u ponedjeljak. U 17 sati igra se Velež - Tuzla, a dva sata kasnije Željezničar i Igman.

Lider na tabeli je Sarajevo sa 14 bodova, po 13 imaju Tuzla i Borac, a po 12 Željezničar i Široki. Na dnu je Zrinjski sa tri boda, ali ima i samo tri odigrana meča.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_00
**** vam Bilbija mater u pizdu
6 3
Iziksaudvicu
Joj rasporeda utakmica, hebo li vam arena sport najmilije !!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi