Haračić glavom ne zna promašiti

Dva gola u Posušju

Haračić glavom ne zna promašiti

M. Šljivak

Željezničar igra odlično u Posušju.

Tim s Grbavice vodi s 2:0 od 41. minute, a oba gola za goste iz Sarajeva postigao je napadač Dženan Haračić.

Prvo je Haračić u 13. minuti doveo svoj tim u preednost. Iskoristio je odličan centarušut Luke Malića i glavom je postigao pogodak za 1:0.

Imao je potom ovaj napadač još nekoliko dobrih šansi. Promašio je dva zicera, ali je u 41. minuti postigao svoj drugi pogodak, ponovo glavom.

Velike zasluge za gol ima Joseph Amoah. Sjajno je prošao po desnoj strani, centrirao je u kazneni prostor, a Haračić ponovo glavom pogađa za 2:0.

Novi napadač Željezničara nalazi se u zaista dobroj formi. Ovo mu je treći gol u sezoni i maksimalno koristi igru glavom u svojim nastupima.

Oglasi

Ekipe su danas na teren izašle u ovim sastavima, a Edis Mulalić napravio je i mala iznenađenja:

Posušje: Kukić, Brković, Milanović, Bešlić, Krišto, Hanuljak, Pavlović, Begić, Pavković, Lučić, Horić.

Željezničar: Bender, Galić, Drina, Kosorić, Malić, Hodžić, Hajdarević, Amoah, Beća, Santos, Haračić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jasno je da je u sastavu Željezničara najveće iznenađenje što je na klupi ostao Semir Štilić, ali i iskusnom veznjaku Plavih potrebno je malo odmora u ovom zgusnutom rasporedu.

Glavni sudija ove utakmice je Dragan Petrović iz Banja Luke, dok su njegovi pomoćnici Sreden Udovičić (Prijedor) i Radislav Kačavenda (Gradiška). Četvrti sudija je Miloš Gigović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SarajFK
Ide preokret u drugom poluvremenu, samo ako sudije ne sjebbu pošušje. Puno su bolji
2 5
Plavivozdobarskroz
Pjanke i ostala klosardija na aparatima
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi