Dženan Kurtić potpisao za Nancy

Nove snage bh košarke

Dženan Kurtić potpisao za Nancy

Kako saznajemo, kvalitetne igre Dženana Kurtića u juniorskom timu francuskog Nancya bile su sasvim dovoljna preporuka da se čelni ljudi u ovom euroligašu dodatno zainteresuju za košarkaša koji je 1992. godište.

Osvojeni juniorski šampionat Francuske u kojem je Kurtić igrao zapaženu ulogu ovom je bh-igraču obezbjedio napredak u karijeri. Naime, naš potencijalni mladi reprezentativac od ovoga je ljeta član A-tima Nancya sa potpisanim ugovorom na godinu dana. Prošlu sezonu Kurtić je pored nastupa za juniorski tim proveo dosta vremena trenirajući i sa prvim timom Nancya.

Protekla 24 dana ovaj naš talentovani igrač proveo je na pripremama bh-selekcije (U-20) za EP u Sarajevu, divizija B. Žestoka konkurencija na njegovoj poziciji (jedan od konkurenata bio mu je i Miralem Halilović iz prvaka Hrvatske Zagreba) uslovila je da Kurtić ovaj put ne učestvuje u ovoj reprezentativnoj kampanji.

Dženan je iz Strazboura gdje njegovi roditelji žive i rade, a interesantno je i to da je njegova sestra Zerina Kurtić igračica Strazboura i reprezentativka selekcije Francuske (U-14).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.