Uščuplić: Definitivno nismo zaslužili da pobijedimo

Trener Sarajeva nakon Mladosti

Uščuplić: Definitivno nismo zaslužili da pobijedimo

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva danas su odigrali utakmicu bez golova na gostovanju kod Mladosti.

Bordo klub nije uspio da dođe do pobjede u Doboju kod Kaknja zbog čega su dodatno otežali odbranu titule prvaka BiH.

Sarajevo sada ima četiri boda manje u odnosu na lidera Borac koji je uspio slaviti na Grbavici protiv Željezničara sa 2:1.

Tim s Koševa po prvi put s klupe ove sezone vodio je Dženan Uščuplić koji je preuzeo ovu funkciju nakon što je Vinko Marinović dobio otkaz.

Nakon utakmice Uščuplić je za SportSport.ba dao svoj komentar.

"Definitivno kada odigraš utakmicu 90 minuta, a ne napraviš niti jednu priliku kroz nekakvu igru definitnivno nismo zaslužili da pobijedimo. Prividan posjed lopte, ali definitivno prema naprijed nešto konkretnije u ovoj utakmici nismo napravili apsolotuno ništa", rekao je Uščuplić.

Oglasi

Osvrnuo se i na borbu za titulu do kraja sezone.

"Matematički jesmo u igri, ali po prikazanoj današnjoj igri teško da se možemo izboriti da napadnemo titulu", kaže Uščuplić.

Sarajevo će do kraja sezone igrati i finale Kupa BiH protiv Borca.

"Finale Kupa je posebno jer je jedna utakmica. Pokušat ćemo se odmoriti i analizirati neke stvari i da u taj meč uđemo konkretnije nego danas", zaključio je trener Sarajeva.

U narednom kolu Sarajevo će na svom terenu dočekati ekipu Radnika, dok će u posljednjem kolu kao fomalni gost igrati protiv Olimpika na stadionu Koševo.

Trener juniorske selekcije Akademije FK Sarajevo do sada je vodio prvi tim u dva navrata i oba puta osvojen je trofej. U sezoni 2013/14 osvojen je Kup Bosne i Hercegovine, a u sezoni 2014/15 titula šampiona Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po okončanju sezone rukovodstvo Kluba pristupit će procesu imenovanja novog šefa stručnog štaba FK Sarajevo.

U igračkoj karijeri nosio je dresove sva tri sarajevska kluba, Željezničara, Sarajeva i Olimpika.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Ovom prilikom cestitam Borcu na tituli.Jesu tokom sezone dobijali pomoc od sudija ali u drugom dijelu su pokazali da su za klasu bolji od nas
19 5
Rajvosa2019
Od odbrane titule nema nista , a i kako smo igrali zadnjih par kola nismo je ni zasluzili , okrenut se kupu - i tu ce biti gusto
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi