Sušić i Pejović odstranjeni iz ekipe Sarajeva!

Očekuje se zvanična potvrda

Sušić i Pejović odstranjeni iz ekipe Sarajeva!

A. Čaušević

Sarajevo će u završnicu sezone ući bez Tina Sven Sušića i Aleksandra Pejovića koji su odstranjeni iz ekipe.

Po sarajevskim kuloarima se još jučer počelo špekulisati da dva zvučna imena iz svlačionice Bordo tima neće biti na raspolaganju u završna tri kola sezone kao i u finalu Kupa.

O razlozima odstranjena ekipe može se špekulisati. Nezvanično, razlozi su Pejovićeva najavljena tužba zbog dugovanja, te Sušićeva vidna nezainteresovanost na treninzima.

Za očekivati je da se uskoro oglasi i Bordo klub po pitanju statusa dvojice iskusnih veznjaka koji su među najplaćenijim u ekipi.

Protiv Pejovića i Sušića je već pokrenut disciplinski postupak pa će biti interesanto za vidjeti kako će završiti ovaj slučaj.

Tino Sven Sušić
Tino Sven Sušić FK Tuzla City FK Tuzla City Pozicija: MF

Statistika

20 nastupa
13 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
Oglasi

Sušić je na Koševo stigao u februaru prošle godine. Najavljen je kao veliko pojačanje, ali zbog brojnih sitnih povreda nikada nije uspjevao da zaigra u kontinuitetu. Ove sezone je na skromnom učinku od jednog dola i dvije asistencije. 

S druge strane, Pejović je bio standardan od svog dolaska prošlog ljeta. Na svom kontu ima četiri asistencije, a ugovor mu traje do ljeta 2022. godine. 

Aleksandar Pejović
Aleksandar Pejović FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

22 nastupa
21 kao starter
7 žutih kartona
0 crvenih kartona
4 asistencija
0 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo je samo jedan u nizu "potresa" u Titovoj 38b u posljednje vrijeme jer je prethodnih dana bilo promjena u sportskom i administrativnom sektoru. Tako je Dženan Uščuplić preuzeo ekipu za posljednje četiri utakmice. 

Sarajevo je i dalje u borbi za duplu krunu. U ligi ih čekaju mečevi protiv Mladosti, Radnika i Olimpika, dok će 27. maja u Trening kampu u Zenici igrati finale Kupa protiv Borca. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neddim1
Vidis kako karma dolazi po svoje, nama se smijali sad njih drma kriza. Hm izgleda da se neko dobro opario u FK Vijetnamu.
11 16
BordoBijeli
Napokon jedna dobra vijest
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti