"Cilj je apsolutno jasan, a to je da s pobjedom idemo na reprezentativnu pauzu"

Ćosić i Čeliković pred Rudar

"Cilj je apsolutno jasan, a to je da s pobjedom idemo na reprezentativnu pauzu"

E. Čaušević

Fudbaleri Tuzla Cityja sutra igraju na svom terenu protiv Rudara iz Prijedora meč sedmog kola Premijer lige.

Tuzla City je odlično otvorio sezonu jer se nalazi na prvom mjestu sa 13 bodova i utakmicom manje u odnosu na Slobodu koja je druga sa također istim brojem bodova.

Nakon što je ekipa Husrefa Musemića u prošlom kolu remizirala protiv Zrinjskog u Mostaru (1:1) sada ih očekuje okršaj protiv prijedorskog Rudara.

U prostorijama Tuzla Cityja održana je press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili pomoćni trener Dženis Ćosić, te vezni fudbaler ovog tima Jasmin Čeliković.

"Ekipa Rudara u zadnje vrijeme igra promjenljivo i ozbiljno smo se pripremali za ovu utakmicu. Rudar je prethodna četiri kola odigrao protiv ozbiljna četiri protivnika i pokazao je da ga moramo respektovati i pripremati se na najbolji mogući način", rekao je Ćosić i dodao.

"Kada je naša ekipa u pitanju mislim da ovaj ritam i igra koju ekipa pokazuje možemo očekivati dobro izdanje. Ekipa s jednim velikim samopouzdanjem nakon kvalitetnog niza u ovom dijelu sezone. Cilj je apsolutno jasan, a to je da s pobjedom idemo na reprezentativnu pauzu".

Igrački kadar za meč protiv Rudara?

"Što se tiče igračkog kadra svi igrači su apsolutno fizički spremni. Imali smo nekih manjih problema s virozom, ali svi igrači su u dispoziciji treneru osim Hasanovića kojeg uskoro očekujemo da će biti u punom kapacitetu", zaključio je pomoćni trener Tuzla Cityja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon toga riječ je dobio igrač ovog tima Jasmin Čeliković.

"Ekipa Rudara je jedna nezgodna ekipa što su pokazali u dosadašnjem dijelu prvenstva i sigurno je namučila svoje protivnika i uzeli neke važne bodove. Dolaze s velikim samopouzdanjem tu, imaju nekih individualaca koji prave razliku na terenu. Siguran sam da će nam dati težak zadatak. Uz sav respekt njima mislim da smo mi bolja i kvalitetnija ekipa što smo pokazali u ovih pet mečeva, ali to moramo ponovo pokazati i u narednim mečevima", kazao je Čeliković.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi