Dževad Habibija novi trener Nacionala

Bh. stručnjak na klupi hrvatskog prvaka

Dževad Habibija novi trener Nacionala

Edmir Škorić

Uprava hrvatskog malonogometnog prvaka Nacionala imenovala je bh. stručnjaka Dževada Habibija za trenera.

Pred Habibijem je cilj da vrati vjeru u pobjedničku momčad Nacionala, aktuelnog prvaka Hrvatske. Krajem sedmice će naš stručnjak preuzeti hrvatski klub, a njegov prvi asistent bit će dosadašnji trener Marinko Mavrović.

Klub u januaru želi završiti pregovore nekoliko igrača, ali i dovesti nekoliko novih. Što se Habibija tiče, on je rođen 1966. godine u Jablanici, a karijeru je započeo 1979. u FK Lokomotiva Mostar. Kao pionir je nastupao i za BiH reprezentaciju. Igrao je još i u Igmanu iz Konjica, a uporedo s nogometom bavio se i futsalom.

Kao trener vodio je nekoliko ekipa u Italiji, a s Torinom je u sezoni 1997/98 osvojio i tamošnji Superkup. Posljednji trenerski angažman popularni Pige imao je u Kataru, gdje je trenirao ekipu Al-Rayanna.

"Svakom treneru na ovim prostorima je čast voditi Nacional i ja sam tu ponudu objeručke prihvatio. Čeka nas dosta posla i dobra priprema za doigravanje jer sam došao osvojiti naslov prvaka te ovu momčad odvesti u sam europski vrh gdje joj je i mjesto", izjavio je Habibija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti