Sijamija se vratio u BiH i brzo pronašao novi klub

Ofanzivac FK Velež

Sijamija se vratio u BiH i brzo pronašao novi klub

Samir Mlaćo

Mladi ofanzivac Dževad Sijamija ipak ostaje u bh. nogometu.

Naime, Sijamija je ovog ljeta dogovorio saradnju sa NK Aluminij, te je i zvanično predstavljen u Sloveniji, ali sve se brzo promijenilo.

Sijamija se odlučio za povratak u FK Velež, a zatim za odlazak na posudbu.

Karijeru će nastaviti u federalnom prvoligašu FK Mladost Doboj, gdje će sigurno imati priliku za veću minutažu.

Mladost je tako dobila veliko pojačanje pred sami početak nove sezone i Dobojlije itekako imaju razloga za zadovoljstvo.

I sam Sijamija je shvatio da će u Mladosti sigurno imati veću minutažu nego npr. u Veležu, pa je napravio logičan potez.

Oglasi

Podsjetimo, FK Vellež je novu sezonu Premijer lige otvorio pobjedom nad FK Zvijezda 09 sa čak 5:0.

Mladost novu sezonu Prve lige FBiH otvara domaćim susretom sa FK Goražde.

Dževad Sijamija rođen je 18. februara 2002. godine u Bugojnu. Ponikao je u školi fudbala Globus, zatim je bio član škole NK Sport Prevent, a igrao je i za omladinske selekcije NK Iskra.

U juniorsku selekciju FK Velež je došao u februaru 2019. godine, da bi za prvi tim debitovao 5. decembra 2020. godine u utakmici protiv FK Olimpik iz Sarajeva, a koja je završena rezultatom 2:0 u korist Veleža.

Bio je i na posudbi u NK Travnik, za koji je u sezoni 2021/22 upisao 6 pogodaka i tri asistencije.

Ugovor sa Rođenima Sijamija ima do 31. maja 2025. godine.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi