Džidić briljira u Kazahstanu

Sa 7 pogodaka prvi strijelac Shakhtera

Džidić briljira u Kazahstanu

Adnan Beganović

Nekadašnji fudbaler Čelika i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Aldin Džidić, briljira u Kazahstanu. Naime, Džidić nosi dres trenutno trećeplasiranog Shakhtera, a sa 7 postignutih pogodaka prvi je strijelac momčadi.

U 20. kolu Shakhter je na gostovanju kod Taraza slavio s visokih 5:1, a bosanskohercegovački internacionalac postigao je dva pogotka.

"Ovdje mi je doista fenomenalno. Niti u jednom trenutku nisam se pokajao što sam došao u Kazahstan. Sa 7 postignutih pogodaka prvi sam strijelac momčadi. Trenutno se nalazimo na 3. mjestu, a za dva kola kreće nam play - off u kojem ćemo po mom mišljenju do posljednjeg susreta voditi s Tobolom bitku za trofej", rekao je Džidić za SportSport.ba i dodao:

"Vidim da se i u mom Čeliku dešavaju neke pozitivne stvari. Mislim da Zeničani trebaju imati strpljenja i da će sve doći na svoje. Presretan sam što se u Čelik vratio Eldin Adilović i nadam se da će biti najbolji strijelac Premijer lige."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.