Džidić i Vasiljević remizirali sa holandskim AZ-om

Europa liga, grupa L, 3. kolo

Džidić i Vasiljević remizirali sa holandskim AZ-om

Nakon poraza i remija koje su doživjeli u posljednjim trenucima u prethodne dvije utakmice, u okviru trećeg kola Europa Lige fudbaleri kazahstangstog Shakhter Karagandyja su na Astana Areni remizirali holanskim AZ-om odigravši 1:1.

Dvojica bh. internacionalaca koja igraju u redovima jednog od najpozitivnijih iznenađenja u evropskim klupskim takmičenjima u ovoj sezoni, Aldin Džidić i Nikola Vasiljević, našli su svoje mjesto u startnoj postavi aktuelnog šampiona Kazahstana.

Sve je sjajno krenulo po domaće kada je već u 11. minuti Finonchenko pogodio mrežu holandskog tima nakon asistencije Simčevića. Sve do 26. minuti fudbaleri u narandžastim dresovima imali su prednost od jednog gola, a onda je Gudmundsson postigao gol za izjednačenje.

Sa rezultatom 1:1 otišlo se na poluvrijeme, a u nastavak je AZ istrčao na travnjak, sudeći po broju prilika i agresivnoj igri, da totalno preokrene utakmicu i slavi na teškom gostovanju u Astani, gdje Shakhter igra svoje domaće utakmice obzirom da njihov matični stadion ne ispunjava uslove za ovaj rang UEFA-inih takmičenja.

Ipak, holandski tim nije uspio doći do željenog pogotka, dok su Kazahstanci remijem zadržali kakve-takve šanse za plasman u narednu fazu Europa lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Europa liga, grupa L, 3. kolo:
Shakhter Karagandy – AZ 1:1 (Finonchenko 11 / Gudmundsson 26)



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.