Džidić i Vasiljević sa Shakhtarom osvojili Kup

Naši internacionalci u Kazahstanu

Džidić i Vasiljević sa Shakhtarom osvojili Kup

D. Kurbegović

Nogometaši Shakhtara Karaganda za koji sa uspjehom nastupaju dvojica naših internacionalaca Aldin Džidić i Nikola Vasiljević osvajači su Kupa Kazahstana za sezonu 2013/14.

Nakon što su do finala eliminisali redom: Symkent, Almaty, Astanu i Pavlodar u finalu su sa minimalnih 1:0 pobijedili ekipu Taraza. Ovo je treći trofej koji su osvojili naši internacionalci sa Shakhtarom, posljednje dvije sezone su prvaci ove države, dok su ove uspjeli osvojiti i Kup, te tako zaokružiti lijep period i godine igranja u ovoj dalekoj zemlji.

Shakhtar ove sezone sjajno igra i na Europskoj sceni, nakon što ih je sretno i spretno eliminisao Celtic u okviru četvrtog pretkola Lige prvaka, Kazahstanci igraju dobro i u grupnoj fazi Europske lige, gdje se nalaze u grupi sa Alkmmarom, Paokom i Maccabijem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.