Trener Zeničana još vjeruje u čudo kada je u pitanju opstanak u Premijer ligi

Trener Čelika uoči duela sa Slobodom

Džidić: Mi još vjerujemo u opstanak, čuda se dešavaju u nogometu

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju u okviru 8.kola Lige za opstanak dočekati ekipu tuzlanske Slobode. Tuzlaci imaju osam bodova više od Zeničana, te bi sutra u slučaju remija i definitivno potvrdili opstanak, s druge strane Čelik do kraja mora pobijediti sve tri utakmice, a da Sloboda izgubi tri susreta, što bi bila prvorazredna senzacija.

Ipak crno-crveni se nadaju čudu, a takvog mišljenja je i pomoćni trener Jasmin Džidić, koji se danas obratio medijima na press konferenciji uoči sutrašnje utakmice. Zanimljivo da šef struke Edin Prljača, kako je preuzeo klupu Čelika, nijednom se nije pojavio na pressici uoči domaće utakmice Čelika.

Njegov prvi pomoćnik danas je prisutne novinare upoznao o pripremama za narednu utakmicu, zdravstvenom biltenu, te šansama Čelika u borbi za opstanak.
„Naredna utakmica nam donosi direktan sudar klubova koji se još bore za opstanak, Sloboda je u mnogo boljem položaju nego mi, ali još vjerujemo , nadamo se i svakako želimo da sutra pobijedimo našeg protivnika, te produžimo nadu u opstanak“, ističe Džidić.

Osvrnuo se i na veoma lošu partiju u Gabeli u jednoj od najvažnijih utakmica sezone

„Nama je svaka utakmica u Ligi za opstanak bila najvažnija, podbacio je cijeli tim to sigurno mogu kazati. Sve utakmice koje smo dobili u Ligi za opstanak, pobijedili smo kao tim, a u Gabeli su stvarno zakazali svi igrači i izgubili smo utakmicu. Nismo iskoristili svoje šanse i doveli sebe u težak položaj pred posljednja tri kola Premijer lige. Ipak svi su nas otpisali prije vremena, čuda u nogometu se dešavaju, a mi još vjerujemo da mi možemo biti to čudo“, kaže trener Zeničana.

Za sutrašnju utakmicu stručni štab ne može računati na pet nogometaša

„Sigurno da je utakmica u Gabeli donijela i određene probleme, ostali smo bez kartoniranih Jurina i Celika, Salčinović od ranije ima suspenziju zbog kartona, dok su povrede zadobili Dujković i Okoli, koji su van stroja do kraja sezone. Umjesto Dujkovića na gol će mladi Karajbić, a na klupu će junior Jupić, koji je registrovan i cijelo vrijeme trenira s prvom ekipom“, ističe pomoćnik Edin Prljače.

Pred utakmicu u Gabeli igrači su imali premije, ali nakon poraza niko još nije novčano kažnjen za lošu igru

„Svaki segment kluba treba preuzeti odgovornost za eventualno ispadanje, ako se desi, imali smo premije za pobjedu u Gabeli, iako nam nije rečena tačna cifra. Hoće li biti kazni za nas nakon utakmice u Gabeli ne odlučujemo mi, nego gospodin Aydin Olgun“, kaže Džidić,

Za kraj se dotakao sutrašnjeg sastava, te kapitenske trake na ruci Borisa Pandže na utakmici u Gabeli

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Mi imamo u kadru dovoljan broj nogometaša, sigurno je da će biti nekih promjena jer nedostaju neki igrači. Imamo možda jednu dilemu oko sastava, ali nakon današnjeg treninga ćemo odlučiti. Kada je u pitanju Boris Pandža i kapitenska traka oko njegove ruke, za to ćete morati pitati gospodina Edina Prljaču šefa stručnog štaba“, završio je Džidić.

Vjerovatni sastav Čelika:Karajbić, Livančić, Kadrić, Pandža, Bevab, Šantić, Šišić, Đelmić, Anđušić, Akgun i Nikolić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Odmut
Hahahaha,..e svasta.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti