Džidić: Nećemo se obrukati danas protiv Francuza

Bh. juniori počinju put na Euru

Džidić: Nećemo se obrukati danas protiv Francuza

E. Čaušević

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas počinje svoj put na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj.

Bh. košarkaši danas će odigrati utakmicu protiv Francuske koja se igra od 15:45 sati. Iako su Francuzi favoriti u ovom meču naši momci će sigurno pružiti maksimum, a selektor ekipe Boris Džidić pred meč izjavio je da se naši momci danas sigurno neće obrukati.

"Ova prva utakmica na EP sa Francuzuma se specifična što nama i njima fale bitni igrači. Mislim da smo mi u većem hendikepu jer nam nedostaju igrači poput Muse, Mutića i Kočića. Oni su puno bolje uigrani i fizički jači od nas. Dolazak Sikiraša je mnogo pozitivna stvar za nas, ali ima i negativnih jer nije bio s nama na pripremama", rekao je Džidić, te dodao:

"Moram da kažem za naše navijače da naša košarka neće biti nešto lepršava jer ćemo se fokusirati više na odbranu. S pravom se možemo nadati da možemo sa svim ekipama igrati. Čeka nas jako teška utakmica. Mogu reći sigurno da se nećemo obrukati i da će navijači biti ponosni na nas":

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi