Džidić: Ništa još nije gotovo, čeka nas pakao u Glasgowu

Dan nakon velike pobjede Šahtara nad Celticom

Džidić: Ništa još nije gotovo, čeka nas pakao u Glasgowu

Dino Kurbegović

Jučer su odigrane prve utakmice posljednjeg kola kvalifikacija za skupine Lige prvaka u kojem su nogometaši kazahstanskog Šahtara napravili još jedno veliko iznenađenje. Nakon što su eliminisali Bate Borisovi i albanski Skenderbeu, jučer su na stadionu Astane pred 35.000 navijača savladali sa 2:0, škotskog velikana ekipu Celtica.

Dan nakon velike pobjede ekipe koja ima najmanji budžet od svih ekipa u ovoj rundi takmičenja, za SportSport.ba Zeničanin, Aldin Džidić podijelio je svoje impresije nakon jučerašnje utakmice.

"Mi smo svoje kazali jučer na terenu, ostavili smo srce na terenu i učinili ono što niko nije očekivao. Pobjedili smo Celtic jednom odgovornom i disciplinovanom igrom tokom čitave utakmice. Igrali smo malo defanzivnije, ali smo kaznili svaku pogrešku gostiju. Stvarno su svi igrači dali i više nego svoj maksimum i rezultat je na kraju došao na veliko oduševljenje naših navijača koji su ispunili stadion Astane do posljednjeg mjesta. Mi zbog toga što naš stadion ne ispunjava uvjete, moramo igrati na stadionu našeg najvećeg rivala u Kazahstanu", kaže 30-godišnji stoper Šahtara.

Jučerašnja pobjeda autsajdera iz Kazahstana obišla je nogometnu Evropu 

"Nekoliko puta u razgovoru za vaš portal sam kazao da je nogomet u Kazahstanu iz godine u godinu na većem nivou. Mnogo se ulaže i dovode se sa strane samo dobri i provjereni igrači. Naš klub već treću sezonu na okupu ima iste igrače, te samo nadograđujemo ekipu i to sa dobrim igračima. Naša najveća prednost je zajedništvo i disciplina koju od nas traži trener. Mi smo svoj cilj ostvarili, ispisali smo historiju nogometa u ovoj državi tako što ćemo biti prva ekipa u grupnoj fazi Lige prvaka ili u slučaju poraza Evropske lige", ističe korpulentni Zeničanin.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zajedno sa saigraćem Nikom Vasiljevićem je zaustavio najopasnijeg napadača Celtica, Samarasa

"Strašan je igrač, jednostavno je nepredvidiv i izuzetno jak u duelu i skoku. Mi smo se jučer mijenjali u preuzimanju i čuvanju kako njega, tako i ostali opasnih igrača. Vasiljević je zaista dominantan u skoku i ne znam da neki igrač može da ga nadmaši u tim zračnim duelima. Celtic je ekipa koja voli igrati visokim loptama i opasnim centaršutevima preko vrlo pokretljivih bekova, ali jučer smo većinu napada zaustavili, imali smo i sreće, ali sreća prati hrabre u nogometu. Sad se moramo dobro odmoriti i spremiti za revanš, ništa još nije gotovo, čeka nas pakao u Glasgowu, a nadam se da ćemo uspjeti još jednom izdignuti se iznad naših mogućnosti i plasirati u Ligu prvaka", završio je razgovor za SportSport.ba 30-godišnji stoper Aldin Džidić, bivši igrač Čelika koji je prošao mukotrpan put, da bi danas bio na pragu Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti